Jájin Svět: designový, eco-friendly a fair trade

Být eco-fiendly znamená uvědomovat si vztah k ekologii, držet se zásad fair trade usilovat o spravedlivé obchodní podmínky. A právě taková je Jana Vlčková, majitelka nového e-shopu Jájin Svět, ve kterém nabízí pouze osobně vyzkoušené, veselé, eco-friendly a originální výrobky.

Proč zrovna eco-friendly?

Pro Janu Vlčkovou, majitelku e-shopu Jájin Svět, je důležitý vztah k životnímu prostředí, dodržování zásad fair trade a důraz na designový a vkusný sortiment. O hezké a zajímavé věci se zajímala vždy, ať už se jednalo o oblečení či doplňky na sebe, dekorace do bytu nebo třeba do čeho si zabalit svačinu. Postupně si víc všímala, z čeho a za jakých podmínek jsou tyto produkty vyrobené, zda jsou rozložitelné nebo v jakých obalech jsou dodávány... a snažila se nahradit ty na jedno použití ekologičtějšími a často hezčími variantami.

Když se stala maminkou, zaměřila svou pozornost také na zdravotně nezávadné výrobky pro děti, pokud možno bez umělých hmot. Dnes není problém koupit například hezké dřevěné hračky, ale ve chvíli, kdy začnete řešit, do čeho zabalit nakrájené ovoce a v čem přenášet připravené jídlo a pití, alternativy k plastům se hledají velice těžce.

Jezte ze zdravých obalů

Nyní si však můžete vybrat z široké nabídky nerezových nádob a lahví nizozemské společnosti MadeSustained a německé ECO Brötbox. Obě firmy navrhly produkty obzvláště šetrné k životnímu prostředí, s dlouholetou životností, vyrobené dle zásad fair trade.

Pro pečivo, ovoce, zeleninu a pochutiny jsou výborné sáčky a taštičky od 3greenmoms - maminek, které je vytvořily přímo pro své ratolesti, když zjistily, že je každý den jen v USA vyhozeno 20 milionů sáčků a že 93 % Američanů starších 6 let má ve svém těle plastové mikročástice (např. Bisfenol A). Ať už se chystáte na výlet nebo "jen" do práce či školy, zabalte si svačinu, oběd a pití do obalů, které neuvolňují žádné zdraví škodlivé látky do svého obsahu a jsou zcela bezpečné i pro děti.
Pokud však potřebujete uschovat uvařené jídlo v ledničce či mrazničce (se speciálním víčkem) nebo skladovat suché potraviny v krásných nádobách, použijte k tomu sklenice německé firmy WECK, která se zaměřuje na jejich výrobu již více než 100 let. A věděli jste, že si v nich můžete také zapéct zeleninu či muffiny nebo zavařit domácí marmeládu, džem a kompot? Poté, co si nachystáte nějakou dobrotu, k umytí a utření nádobí využijte nádherné houbičky a utěrky švédské společnosti Jangneus. Ta je známá svou podporou lokální výroby, proto jsou tyto houbičky potištěny jednotlivě v rodinné tiskárně v Cotswoldu.

Bydlete vkusně a obklopujte se hezkými věcmi

Naše bydlení je odrazem nás samotných. Byt si vybavujeme a zdobíme tak, aby nám v něm bylo dobře. Hledáte-li do svého interiéru kus něčeho originálního, co bude vyjadřovat váš vztah k designu, inspirujte se u výtvarnic Caroline Ellerbeck a Zü (Juliette Collet).

Juliette Collet poznáte podle osobitého rukopisu a pro ni typických pastelových barev. Její návrhy se objevují na bytovém textilu - polštářích, přikrývkách, ale také na papírnickém sortimentu - na plakátech, sešitech nebo přáních.

Svůj domov můžete snadno a velmi kreativně vyzdobit samolepkami od Wee Gallery, které nabízejí nespočet variant použití. Puntíky, kvítka nebo hvězdy můžete odlepovat a zase nalepovat, kam jen budete chtít.

Jájin svět - dětí svět

E-shop Jájin svět věnuje velkou pozornost také světu dětí a vybírá pro ně hračky, jídelní sady, sešity nebo omalovánky. Nabídku zboží pro děti obohacují produkty od Pebblechild, společnosti, která je velmi uznávaná v oblasti fair trade.

„Společnost Pebblechild reprezentuje vše, co pro mě bylo při výběru dodavatelů důležité. Jsou eco-friendly, dodržují zásady fair trade a jejich hračky a doplňky jsou hezké a origiální,” sděluje nám majitelka Jana Vlčková.
 
Své hračky vyrábějí ručně a pouze z přírodních materiálů, samozřejmě s ohledem na životní prostředí. Povedený design hraček a doplňků je dílem zakladatelky a majitelky Samanthy Morshed MBE.

Produkty od značek Pebblechild, Jangneus, ECO Brötbox, 3greenmoms v České republice jako jediný nabízí e-shop Jájin svět. Pokud se chcete seznámit s filozofií Jáji Vlčkové, navštivte její e-shop a sledujte prosincové slevy a akce na facebooku nebo blogu.
04.12.2015 | PR - redakce BYDLENÍ.CZ

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • JMP - Studio zdravého spaní®

    Značkové matrace a rošty pro dospělé, děti, alergiky, seniory, vysoké váhové kategorie, široká nabídka postelí a ložnic, rozkládací postele, polštáře a přikrývky – to vše najdete v JMP Studiích zdravého spaní® v Praze, Brně a Valašském Meziříčí.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444