Ingredience 3 celá vejce 18 dkg cukru – krystal nebo krupice 18 dkg tuku (např. hera, máslo...) 18 dkg mouky (polovina hladké a polovina hrubé) ½ prášku do pečiva 1 lžička skořice 3-4 jablka hrst rozinek |
Postup V misce našleháme celá vejce spolu s cukrem a rozpuštěným tukem. Přidáme mouku s práškem do pečiva, skořici, rozinky a na drobné kostičky nakrájená jablka. Důkladně promícháme a nalijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy. Pečeme při 170°C 45 minut. Po upečení pocukrujeme nebo polijeme čokoládovou polevou. |
Jablková bábovka s rozinkami a skořicí
Po veliké úrodě jablek naše čtenářka Olga vymýšlela různé recepty, kde by je mohla upotřebit. Jablíčka, skořice a rozinky patří zcela určitě k sobě, a proto vznikl nápad na bábovku, kterou si Olžina rodina oblíbila.