Investice do nových plastových oken, která se zaručeně vyplatí

ENERGY - novinka mezi plastovými okenními profily

Plánujete stavbu či rekonstrukci rodinného domu? Chcete modernizovat byt nebo uvažujete jen o výměně oken?

Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku
Než se pustíte do změn, nejdříve zvažte, zda jednorázově ušetřit tím, že si koupíte běžný okenní  profil, nebo raději investujete do kvalitního plastového profilu, který přinese dlouhodobou úsporu ve snížené spotřebě tepla.

Energeticky úsporné bydlení je dnes celosvětovým trendem, a tak společnost STAVOPROJEKTA rozšířila svou nabídku o nový plastový šestikomorový profil ENERGY firmy Inoutic. Jedná se o špičku mezi certifikovanými  profily pro nízkoenergetické a pasivní domy.

Čím je profil ENERGY výjimečný?

Ačkoliv je tento profil „pouze“ 6 komorový, jeho hlavní předností je vestavná hloubka 84 mm. Dobré tepelně technické vlastnosti totiž více závisí na vestavné hloubce než na počtu komor. Pohledová výška je pouze 120 mm, proto profil nepůsobí nijak masivně, zato dosahuje vynikajícího koeficientu tepelné prostupnosti rámem, a to pouhých 0,95 Wm-2K-1. Pro srovnání, běžné pětikomorové profily dosahují hodnoty až 1,35 Wm-2K-1. Standardně nabízené profily pro nízkoenergetické domy pak hodnoty 1,0 Wm-2K-1. Profil ENERGY je běžně dodáván s třemi těsněními a speciálním těsněním pod sklem.
Zasklení jako důležitý aspekt kvalitního okna
 
Při výběru vašeho nového okna je velmi důležité věnovat pozornost správné volbě zasklení. Svým podílem více než 70 % z celkové plochy okna právě zasklení nejvýrazněji ovlivňuje vlastnosti celé okenní konstrukce, a tak je například běžné zasklení dvojskly v případě profilu ENERGY doslova krokem zpět. ENERGY je standardně dodáván s trojskly s Ug = 0,5 Wm-2K-1 (hodnota koeficientu Ug se u trojskel pohybuje od 0,5 - 0,7 Wm-2K-1).

Výroba izolačních skel prošla v poslední době výrazným vývojem. Zvyšováním počtu skel a úpravou povrchu skel kvalitnějším pokovením se začaly zlepšovat tepelně izolační vlastnosti zasklení. Díky zvětšení objemu výroby se snížily jeho výrobní náklady, proto je nyní možno nahradit standardní dvojsklo s vlastnostmi Ug = 1,1 Wm-2K-1 výrazně kvalitnějším a finančně přijatelným zasklením trojsklem, jehož energetická a finanční návratnost je značná. Při zasklení tímto speciálním trojsklem lze dosáhnout hodnoty tepelné prostupnosti celým oknem lepší než Uw = 0,7 Wm-2K-1, tedy pod hodnotou, která je požadována pro nízkoenergetické a pasivní domy. Dnes standardně dodávaná okna mají Uw = 1,3 Wm-2K-1.
Investice, která se vyplatí

Velmi mile budete překvapeni příznivou pořizovací cenou. Okna ENERGY s trojsklem jsou totiž řádově pouze o 20 % dražší než standardní okna s dvojsklem, hodnota koeficientu tepelné propustnosti se však zlepší z 1,3 až na 0,7, což je o celých 42 %. Ušetříte tak výrazně více za spotřebované teplo než při koupi běžného plastového okna s dvojsklem.

Až se tedy budete rozhodovat, zda zvolit cenově příznivý, sice kvalitní, ale po stránce tepelné prostupnosti „pouze standardní“ okenní profil, nebo raději špičkový profil se špičkovým zasklením, pamatujte, že navýšení ceny mezi těmito variantami je zpravidla návratné již za jeden až tři roky. Možná se nyní snáze rozhodnete, jaká investice do oken se více vyplatí.
 
Neváhejte a navštivte některou z poboček firmy STAVOPROJEKTA v Brně, Hodoníně, Břeclavi či Tišnově a nechte si zdarma vypracovat nezávaznou cenovou nabídku. 
06.06.2013 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444