Inspirující přitažlivost dřeva

Všichni zájemci o ekologičtější bydlení, někdy i stranou běžných stavebních lokalit, o staletími prověřené stavební technologie a jejich využití pro současné netradiční bydlení uvítají výstavu, která je pod názvem SOUČASNÝ ČESKÝ DŘEVĚNÝ DŮM, VÝBĚR 1998 - 2003 instalovaná od počátku listopadu v Galerii architektury na Starobrněnské ulici v Brně.

Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku
Jednou z inspirací pro vznik této expozice se stala jubilejní výstava slavného experimentátora s variabilními standardizovanými dřevěnými domky, finského architekta Alvara Aalta, která se u nás před dvěma lety setkala s velkým zájmem veřejnosti.
Expozice SOUČASNÝ ČESKÝ DŘEVĚNÝ DŮM zahrnuje špičkový výběr rodinných domů a drobných staveb určených jak k bydlení tak k rekreaci, které byly za použití dřevěné nosné konstrukce na území České republiky realizovány v uplynulých deseti letech. Ctižádostí pořadatelů bylo mj. představit stavby odlišné od těch, které najdeme v katalogových nabídkách realitních a developerských společností. Výstava je původním projektem brněnské Galerie architektury a potrvá zde do 7. prosince. Je koncipovaná jako putovní - po brněnské premiéře bude uvedena v pražské Fragnerově galerii a záměrem je i její následná prezentace v zahraničí.
17.11.2003 | redakce Bydlení.cz

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • AGC Flat Glass Czech a.s., člen AGC Group

    Objevte širokou nabídku dekorativních skel pro moderní interiér. Společnost AGC Flat Glass Czech je největší výrobce plochého skla a jeho aplikací ve střední a východní Evropě - vyrábí funkční skla pro architekturu a skla pro interiér.

  • Ing. Karel Peterka - THERMO PLUS - projektový ateliér

    Projektový ateliér Ing. Karla Peterky nabízí individuální i typové projekty rodinných domů. Dále projekty novostaveb a rekonstrukcí bytových domů včetně půdních vestaveb.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444