Inspirace pro obývací pokoj: Vestavěné skříně nebo obývací stěny?

Musíte si v něm připadat dobře. To je hlavní požadavek, který by měl splňovat Váš obývací pokoj. Inspiraci hledejte v tomto článku, kde se ve fotogalerii obývacích pokojů přesvědčíte, že elegantní vestavěná skříň promění každý obývák v útulný prostor s maximálním využitím místa. Klasické obývací stěny pomalu ustupují praktičtějším vestavěným skříním.

Obývací pokoj musí vypadat reprezentativně, ale nikdy bychom neměli zapomenout na to, abychom se v něm cítili pohodlně. Stejně jako je důležitá dobrá pohovka, musíme zodpovědně vyřešit i ukládání věcí nebo třeba umístění televizoru. Abychom se zároveň vypořádali s nějakým způsobem omezeným prostorem, dostáli svým představám o pěkném obýváku a zároveň vytvořili dostatek úložného prostoru pro všechny naše věci a knihy, je nejlepší investovat do vestavěného nábytku do obývacího pokoje.

     

Posuvné dveře a dělící stěny: Když chcete ozvláštnit nudný pokoj
Vestavěné skříně do obýváku je možné vybavit posuvnými dveřmi, které šetří místo a které je velmi snadné sladit se zbytkem místnosti. Vybírat můžete z poloprůhledných, průhledných nebo matných skel různých barev a odstínů, pokud máte rádi moderní design, lze dveře skříně potáhnout kůží nebo speciálními žaluziemi či ratanem.

     

Hledáte inspiraci i pro další místnosti? Přečtěte si další články o tom, jak uspořádat dětský pokoj s vestavěnou skříní anebo načerpejte inspiraci při výběru vestavěné skříně do ložnice.

     

Další vychytávka při zařizování obývacího pokoje jsou dělící stěny. Ty dokážou velmi nenuceně a elegantně rozdělit prostor na více zón, které spolu ale nepřestanou komunikovat. Pěkně tak můžete v rámci obývacího pokoje vytvořit třeba pracovní nebo kuchyňský kout anebo třeba prostornou šatnu či knihovnu.

     

Obývací stěny na míru a doplňky do vestavěných skříní
Inspirace pro obývací pokoje se ukrývá i v doplňcích, kterými můžete svoje vestavěné skříně vybavit. Je to také způsob, jak využít každý centimetr místa. Pokud preferujete obývací stěny, měli byste i tak pamatovat na dostatek úložného místa a rovnou zapomenout na sériové obývací stěny ze supermarketů. Možné je nechat si udělat obývací stěnu na míru, která bude mít přesně tolik poliček a skříněk, kolik jich potřebujete. Také nebude problém ji v budoucnu sladit s dalšími vestavěnými skříněmi do obývacího pokoje.

Autor: Viola Kratochvílová

11.09.2012

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Výrobce Stylového nábytku ASTO

    Nabízí přes 150 druhů solitérů z masivu buku. Nábytek je vhodný pro vstupní haly, kanceláře, pracovny, jídelny, obývací pokoje, ložnice a další místnosti.

  • AGC Flat Glass Czech a.s., člen AGC Group

    Objevte širokou nabídku dekorativních skel pro moderní interiér. Společnost AGC Flat Glass Czech je největší výrobce plochého skla a jeho aplikací ve střední a východní Evropě - vyrábí funkční skla pro architekturu a skla pro interiér.

  • SEDAČKY A POSTELE s.r.o.

    Firma se zabývá expresní výrobou sedacích souprav na míru vašeho bytu, nebo prodej hotových z vlastní modelové řady. Zhotoví vám rozměry na přání včetně atypů. Výběr se vyznačuje širokou škálou potahových materiálů. Zařizování interiérů firem. Dodávky po celé ČR za jednotnou cenu.

  • Less Mess storage

    Pronájem skladovacích prostor pro soukromé osoby i firmy. Krátkodobý či dlouhodobý pronájem zabezpečených kójí v různých velikostech mohou občané využít při stěhování a k úschově věcí, pro které doma nemají místo (kola, lyže, sezónní věci). Firmy sklady využívají jako archiv a ke skladování obchodního zboží.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444