Inspirace pro bydlení 1.

Když si mladý člověk nebo mladí partneři zařizují svůj první byt, ještě nevědí, jak v něm budou žít. Postupně mění svá stanoviska, tříbí si názory. Je třeba získat mnoho informací, mít možnost vidět zařizovací novinky, předvídat, co bude v popředí zájmů každého z partnerů. Jak se změní potřeby rodiny s příchodem dětí, zda bude ve společné domácnosti i pes nebo jiné domácí zvíře apod.

Jednodušší není ani zařizování ve zralém věku. I tehdy je třeba předvídat, kam budou směřovat zájmy, jak se bude měnit životní styl zejména po té, co postupně odejdou děti z domu nebo se některý z partnerů stane rentiérem. Život se prodlužuje a domov by měl být vždy, v každé životní fázi, přitažlivým a bezpečným útočištěm pro všechny jeho obyvatele.

Domov by měl být místem, kde každý má svůj individuální prostor, ve kterém může realizovat své sny a přání i místem, kde se všichni mohou společně setkávat, všichni se stravovat, mít kde individuálně udržovat osobní hygienu (velmi nepředvídavé je např. spojit jediné WC v bytě s jedinou koupelnou), shromažďovat a prát prádlo, sušit, žehlit, udržovat byt v čistotě (nutný je prostor na pračku, sušičku, vysavač, mycí a uklízecí potřeby).

Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku

Domov by měl být co nejméně náročný na obsluhu, aby zbytečně nezatěžoval údržbou, aby byl snadno a rychle uklizen. Cílem vybavování bytu pro třetí věk je zajistit uživatelům být co nejdéle soběstační, nezávislí na ostatních lidech. Vybavování bytu pro třetí věk má svá specifika.

Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku

Toto křeslo pochází z designérské dílny bratrů Bouroullecových

Postupně na stránkách BYDLENI.CZ budeme přinášet inspirace pro vaše rozhodování, jak si zařídit bydlení. Tentokrát jsme ve fotografiích přinesli malý výběr z jedinečné nabídky význačných firem z nedávných mezinárodních nábytkářských veletrhů v belgickém Kortrijku (říjen 2004), v Paříži a Kolíně n.Rýnem (leden 2005).

Na veletrhu MOBITEX 2005, který začíná 16. března v Brně, představí francouzská firma LIGNE ROSET některé z návrhů bratrů Ronana a Erwana Bouroullecových - špičkových francouzských designérů, kteří právě na letošním veletrhu v Kolíně nad Rýnem získali nejvyšší ocenění "The Best of the Best" za svůj skladebný nábytek Faset. Starší z obou bratrů Ronan bude letos významným hostem Mobitexu, který toto setkání nábytkářů také slavnostně zahájí.

 

14.03.2005 | Ing. Helena Prokopová
  • Cech čalouníků a dekoratérů

    Cech čalouníků a dekoratérů sdružuje výrobce čalouněného nábytku i jiných čalouněných výrobků a dekorací, dodavatele, prodejce, autorizované osoby a odborné školy všech stupňů.

  • Veletrhy Brno a.s.

    Společnost Veletrhy Brno má výsostné postavení na českém výstavním trhu i vedoucí postavení v ekonomickém regionu střední Evropy.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444