Inspirace pro bydlení 3.

Pojďte si hrát...

Nové materiály a nové technologie dávají designérům zcela nové možnosti pro navrhování a vytváření nových výrobků. V oblasti čalouněného nábytku jsou velmi převratným  vynálezem polyuretanové barvy, kterými lze finálně dokončit smělé tvary sedacího, i povalovacího či lehacího nábytku.

Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku

Barvy na povrchu polyuretanových pěn vytvářejí povrch beze spár, omyvatelný, hygienický. Barvy jsou svěží, výrazné, pro radost dětí lze vytvářet sezení na barevném „žužu“, na bílé i černé čokoládě. Lze vytvářet konkávní i konvexní tvary, které by klasickým způsobem nebylo možné očalounit.

Původní uplatnění hygienických barevných nátěrů se předpokládalo na pomůcky, polštáře, podložky, válce atd. pro nemocnice, sanatoria, pro nemocné. První firmou, která před 4 lety povýšila tvarovanou polyuretanovou pěnu dokončenou polyuretanovými barvami na nábytek pro mladé lidi, lehoučký snadno přemístitelný mobiliář pro radost a potěšení, byla (i u nás zastoupená) nizozemská firma Leolux. Letos se v Kolíně tato firma prezentovala sedacím nábytkem typu „balík“.

Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku
Myšlenku dále rozvinula a na veletrhu DESIGN PRO EVROPU v říjnu 2004 předvedla belgická firma MNM. Vyvinula nábytek pro hru i použití ve veřejném i domácím sektoru. Omyvatelná křesla, sedačky, vybavení kaváren, kuchyní, školních jídelen, škol a školek. Nové hravé typy nábytku povzbuzují ke hře, cvičení, stavění, sezení,ležení i povalování. Nový nábytek z kvalitních studených polyuretanových pěn dokončených barvami osloví mladé každého věku.
29.03.2005 | Ing. Helena Prokopová
  • Cech čalouníků a dekoratérů

    Cech čalouníků a dekoratérů sdružuje výrobce čalouněného nábytku i jiných čalouněných výrobků a dekorací, dodavatele, prodejce, autorizované osoby a odborné školy všech stupňů.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444