Inovace ve vestavných spotřebičích

Stejně jako mnoho dalších spotřebičů procházejí i vestavné modely inovacemi a vylepšeními, aby vám zajistily nejsnazší a nejšetrnější používání a zároveň nejlepší výsledky. Nové technologie, mnohdy unikátní patenty, jsou kombinované s elegantními módními liniemi a rafinovanými detaily v provedení nerez a sklo, které odpovídají představě o moderní domácnosti. 

Představujeme vám to nejlepší z řady Hotpoint LUCE:

Trouba Openspace – dvě trouby v jednom
Trouba Openspace nabízí při zachování standardních rozměrů 60 cm vestavby celých 77 litrů objemu a možnost rozdělit interiér trouby na dva samostatné prostory. Tak lze péci najednou odlišné pokrmy při různých programech a s rozdílem teplot až 100°C, efektivně použít pouze horní část trouby (24 l) pro ohřev, nebo naopak pouze spodní část (51 l) jako ventilovanou troubu bez nutnosti ohřívat celý vnitřní prostor.

Pro přípravu velkých hostin můžete využít celý objem 77 l a péci až na 4 úrovních najednou, a to s perfektním výsledkem pečení v kterékoliv části trouby. Patentovaná technologie ventilace Dual Flow System totiž umožňuje teplu cirkulovat všemi směry a tak jej rozvádí rovnoměrně po celé troubě. Stabilita teploty v průběhu pečení je následně kontrolována elektronicky. Tento systém ventilace navíc udržuje nižší teplotu dvířek trouby oproti tradičním troubám pro bezpečnou manipulaci. Během běžného pečení teplota dvířek nepřesáhne 35°C, zatímco během samočistícího programu v pyrolýze zůstává na 60°C.
 
Direct Flame – vaření na přímém plameni až o 20 % rychleji
Nové plynové varné desky Hotpoint řady Luce jsou vybaveny exkluzivním patentem – unikátními hořáky nové generace Direct Flame s využitím technologie přímého plamene. Hořák se skládá z jednoho kusu s velkým množstvím malých otvorů a umožňuje vertikální šíření plamene, které ve srovnání se standardními hořáky s radiálním rozvodem distribuuje teplo rovnoměrně, zaručuje vysoký výkon, zkracuje dobu vaření a snižuje spotřebu energie.
Pokrmy jsou ohřívány rovnoměrně a nepřipalují se na okrajích, výsledky vaření jsou tak dokonalé a chutné. Čas potřebný pro uvaření vody se zkracuje až o 20 %, než vyžaduje tradiční hořák se stejným výkonem, a tak dochází také ke snížení spotřeby plynu o 22 %. Za zmínku stojí také snadná údržba, hořáky i podpěry hrnců lze mýt v myčce nádobí.

Aktivní kyslík také ve vestavných spotřebičích
Vybrané modely vestavných chladniček a myček nádobí jsou nově vybaveny technologií Active Oxygen. Ta napodobuje způsob, jakým příroda vytváří čerstvý vzduch, a uvolňuje do vnitřního prostoru chladniček a myček aktivní tříatomové molekuly kyslíku (ozón O3). Vnitřní atmosféra spotřebičů je tak vyčištěná, šíření bakterií a mikroorganismů je sníženo až o 90 %, vznik nepříjemných pachů je omezen až o 70 %.
Active Oxygen i bez přidané spotřeby energie přispívá k prodloužení trvanlivosti potravin v chladničkách a bojuje s pachy a bakteriemi v myčkách. Technologii Active Oxygen je možno v chladničce dle potřeby zapnout a vypnout tlačítkem na displeji. V zapnutém režimu se částice aktivního kyslíku uvolňují automaticky každou půl hodinu po dobu 4 minut. V myčce technologie pracuje mezi dvěma cykly.
Nové patentované inovace v digestořích
Nově vybudovaná továrna Indesit Company na odsavače par v polské Lodži přináší technologické i konstrukční inovace v digestořích, které jsou díky tomu výkonnější, tišší a úspornější. Změny se týkají především filtračních systémů. Unikátním patentem Indesit Company je nový dvojitý tukový filtr skládající se z hliníkového filtru a nerezového deflektoru, díky kterému je účinnost filtrace navýšena na 91 % oproti 67 % při použití pouze hliníkového filtru u běžných digestoří. Uhlíkové filtry v odsavačích par Hotpoint mají nový tvar, jsou větší, umístěné výše v komínu a disponují inovovaným typem aktivního uhlí. Díky tomu je účinnost zachycování pachů zvýšena na 97 % oproti 45 % u standardních uhlíkových filtrů. Bezuhlíkový motor přináší až 67% úsporu energie v porovnání s klasickým motorem a snížení hlučnosti až o 16 dB(A). K nižší hlučnosti spojené s menší intenzitou vibrací přispívá také silnější zvukotěsná izolace. 
 
Více informací naleznete na adrese: www.hotpoint.cz
06.12.2013 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444