Inovace v sušení prádla

Nevlídné počasí s sebou přináší starosti se sušením prádla. Tam, kde nemůže pomoci sluníčko, nastupují rozložené sušáky, které zbytečně zabírají místo v prostoru a rozhodně mu na kráse nepřidají. Společnost Protech System nyní přišla s efektivním řešením - sušicí skříní DRYPERÁTOR.

Jedná se o závěsnou skříň obsahující topný box s ventilátorem a variabilně nastavitelné sušáky dle velikosti prádla. Topný box je připojen na rozvod ústředního topení a mimo topnou sezonu jej lze vyhřívat elektrickou topnou tyčí. Vše, včetně sušeného nebo větraného prádla, je samozřejmě elegantně skryté za zavřenými dvířky, jejichž vzhled může být sladěn ve stejném stylu jako zbytek vaší koupelny nebo jí naopak může dominovat jako jedinečný solitérní prvek. Společnost Protech System je schopna vyrobit skříň na zakázku v různých odstínech barevné stupnice RAL, vyplnit dvířka sklem, zrcadlem, Lacobelem a nebo jej oživit vzorem dle přání zákazníka.
Při výběru materiálů je kladen důraz na kvalitu, proto byly vybrány takové, jimž neškodí ani vlhkost, ani teplo. Korpus DRYPERÁTORU je vyroben z lamina se zvýšenou odolností proti vlhkosti, a je osazen kvalitním značkovým kováním. Při výrobě je věnována velká pozornost profesionálnímu provedení tak, aby se zabránilo nežádoucímu vnikání vlhkosti do navrtaných otvorů.

Kvalita materiálů a zpracování nejsou jedinou předností sušicí skříně, promyšlený je i způsob její instalace na zeď. Vzhledem k tomu, že se skříň upevňuje přímo na kachličky, není její součástí zadní stěna. Nejen že použitím dalšího materiálu by došlo k prodražení celého výrobku, ale především by měl i vyšší váhu a složitější konstrukci. Zavěšení skříně bylo zvoleno z praktického hlediska. Během úklidu pod ní můžete snadno setřít podlahu, aniž by vám v tom bránily její nožičky.
Jak Dryperator funguje

Vzduch uvnitř skříně je zahříván tepelným výměníkem. Sušení lze navíc zrychlit zapojením ventilátoru - teplý vzduch se jím prohání přes sušáky s prádlem, čímž mu odebírá vlhkost. Celá skříň tedy funguje jako komín, který odvádí teplý vzduch a vlhkost otvorem ve stropní stěně skříně. To vše se děje za zavřenými dvířky, aniž by byl negativně narušen vzhled vaší koupelny. Hlavní úlohou Dryperatoru je sušení vlhkého prádla jako jsou například ručníky po koupeli. Stejně tak ale usuší i vyprané prádlo nebo vyvětrá oděvy načichlé kouřem.
DRYPERÁTOR byl vyvinut na základě podrobné marketingové analýzy, kdy dotazovaní uváděli, že není dostatečně vyřešen problém se sušením vlhkého oblečení v koupelně.

„První koncept sušicí skříně byl veřejnosti představen již v roce 2011 na stavebním veletrhu SHK v Brně, kde se setkal s velkým ohlasem. Poté následovala dlouhá cesta, než bylo vše ideálně sladěno do současné podoby. Přesto je již nyní ve vývoji další provedení DRYPERÁTORU, které má uspokojit i náročnější zákazníky," uvedl Ing. Jiří Janeček, jednatel společnosti Protech System. V současné době si můžete vybrat ze třech typů sušicí skříně - skříně ze speciálního odolného lamina s lakovaným povrchem, skříně s dvířky z hliníkových rámečků a skříně s dezénem koupelnové zástěny.

Pozn.: RAL - celosvětově uznávaná stupnice barevných odstínů určená pro nátěrové hmoty. V současné době čítá 210 odstínů.

Podrobnější informace  najdete na www.dryperator.cz

23.10.2012 | redakce Bydlení.cz

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • KORADO a.s.

    Jsme dynamická česká společnost s nadnárodní majetkovou účastí a patříme mezi přední světové výrobce ocelových otopných těles.

  • Los Kachlos s.r.o.

    Los Kachlos je od roku 1996 významný český prodejce obkladů a dlažeb a výhradní dodavatel předních španělských i italských výrobců. Ve značkových showroomech v Praze, Brně, Zlíně, Uherském Hradišti a Bratislavě jsou k vidění obklady do koupelny , obklady do kuchyně , dlažby do interiéru i venkovní dlažby v nejrůznějších stylech a formátech a zejména té nejvyšší kvalitě.

  • JMP - Studio zdravého spaní®

    Značkové matrace a rošty pro dospělé, děti, alergiky, seniory, vysoké váhové kategorie, široká nabídka postelí a ložnic, rozkládací postele, polštáře a přikrývky – to vše najdete v JMP Studiích zdravého spaní® v Praze, Brně a Valašském Meziříčí.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444