Infrasauna - pro zdraví a pohodu

Letošní zima byla nekonečně dlouhá, a proto není žádnou záhadou, že už všichni netrpělivě vyhlížíme jaro. Doba, kdy se celá příroda probouzí z dlouhého zimního spánku, pro nás ovšem znamená také vyšší výskyt rýmy, různých nachlazení a chřipek. Jak lépe těmto zdravotním nepříjemnostem předcházet než posilováním imunity? Ano, můžeme se dopovat vitaminy v podobě ovoce a zeleniny. My pro vás ovšem máme další skvělý tip, jak své tělo posilnit.

Slyšeli jste už někdy o infrasaunách? Ne, řeč není o klasických saunách, kde musíte snášet teploty v rozmezí 85 až 95 °C. Přiznejme si, že i pro člověka milujícího teplo mohou být takové teploty příliš vysoké. V infrasauně jsme vystaveni teplotám nižším, okolo 40 – 60 °C. To ovšem není jediná výhoda infrasaun. Podívejme se, jak infrasauna pracuje a co dělá s naším tělem.
Finská sauna, nebo infrasauna?

Infrasauna, jak nám již název napovídá, využívá infračerveného záření. Také slunce produkuje toto záření, ale vedle něj navíc obsahuje i škodlivé druhy. Během pobytu v infrasauně se do našeho těla vstřebává právě jen zdraví prospěšné infračervené záření. Toto záření proniká až do hloubky 4 cm, čímž dochází k přímému prohřívání lidských tkání a vylučování potu. V potu vylučujeme jednak tekutiny a tuk, jednak škodlivé toxiny. Je dokázáno, že saunováním v infrasauně odchází z našeho těla daleko víc toxinů než saunováním v klasické finské sauně. Je zajímavé, že se tímto způsobem dostává z těla pryč i nikotin. Infrasauna má pro naše tělo vyloženě očistnou funkci a navíc zlepšuje zdravotní stav v mnoha ohledech. Výhodou je, že proces probíhá při výrazně nižších teplotách. Infračervenou terapii tak mohou, po dohodě s lékařem, využívat i lidé, kterým by vysoké teploty klasických saun mohly uškodit.
Zdravotní účinky infrasaun

Díky očistným účinkům můžeme snáze bojovat proti lupénce, nemoci, která se velmi těžko léčí. Pacienti se musí podrobovat mnohým vyšetřením, brát léky a mazat se různými mastmi. Během pobytu v infrasauně se tělo dostává do jakési horečky. Tuto horečku nesmíme chápat jako něco špatného. Chápejme ji jako ozdravnou kúru. Během této horečky dochází k přirozené stimulaci bílých krvinek, a tím k zvýšení funkce imunitního systému. Díky tomu se zpomaluje množení bakterií, virů, a tělo se tak lépe ubrání útočícím organismům. Tímto způsobem můžeme předcházet jarním chřipkám a nachlazením, infrasauna je rovněž dobrým pomocníkem v boji proti ekzémům nebo kvasinkové infekci, akné a ucpaným pórům.
Infrasauna pro sportovce

Sport získává stále více příznivců. Mladí lidé dbají na životosprávu a svá sedavá zaměstnání vyvažují sportováním. Právě pro ně jsou infrasauny vhodné. Pobytem v infrasauně zvyšujeme srdeční rytmus a metabolický výdej. Ztuhlé svaly a klouby se uvolňují. Pokud se rozhodneme pro infrasaunu před sportováním, tělo se skvěle nastartuje a my pak dosahujeme lepších výsledků. Pokud zavítáme do infrasauny po fyzické námaze, tělo regeneruje a odpočívá.

Jak zhubnout efektivněji a vypadat lépe

Nesmíme samozřejmě zapomenout zmínit kladný vliv infrasaun na úbytky na váze. S tekutinami se totiž z těla dostává pryč i tuk. Spalování tuků je v infrasauně vyšší než jejich spalování v klasické sauně. V té totiž z těla vyjde 95 až 97 % tekutiny a zbylá procenta tvoří tuk a škodlivé látky. V infrasauně oproti tomu podíl tekutin představuje 80 až 85 % a o zbylých 15 až 20 % se dělí tuk, cholesterol a další škodlivé látky. Pokud chceme hubnout pomocí saunování, pak máme rozhodně větší šanci na úspěch v infrasauně.

Pro mnohé ženy se stále větším strašákem stává tzv. pomerančová kůže – celulitida. I v tom ovšem může infrasauna pomoci, a to jak v prevenci, tak v následné léčbě. Celulitida - to jsou převážně tukové buňky ukládající se především v oblasti stehen. Během saunování dochází ke zkapalňování onoho podkožního tuku. Infrasauna se tudíž stává jedním z účinných prostředků, jak se neoblíbené pomerančové kůže zbavit. 

V neposlední řadě nesmíme zapomenout na relaxační účinky infrasaun. Můžete pobyt v ní brát jako příjemný prostředek, jak si odpočinout nebo jak nastartovat své tělo pro nastávající den.
Váháte? Přijďte si saunu vyzkoušet

U infrasaun jistě oceníte jejich snadnou montáž. Stačí najít v bytě vhodný prostor s přívodem elektřiny. Montáž pak už zvládnete zcela sami, a to do 35 minut. Nemusíte se obávat vysoké spotřeby energie. Infrasaunu jednoduše připojíte jako ledničku nebo kterýkoli jiný spotřebič.
 
Pokud chcete vědět, jak infrasauna funguje, dřív než si ji pořídíte, navštivte Marimex. Sauny si budete moci vyzkoušet a profesionální personál vám rád poradí a zodpoví vaše otázky. Celkem zde naleznete na 30 modelů. Stylový vzhled rozhodně oceníte u infrasaun Classic. Jedním z novějších modelů je infrasauna Dante. Ti z vás, kteří nemají ve svém bytě tolik místa, jistě ocení infrasaunu Picollo.  

Plánujete relaxovat o samotě nebo v páru? Můžete si pořídit model menší, ale také model, kam se společně s vámi vejde dalších pět lidí. Pro zpříjemnění chvil při saunování se prodávají i modely se zabudovaným rádiem a MP3 přehrávačem. Infrasauny zlepšují nejen fyzické, ale i psychické zdraví. Není nic jednoduššího, než si infrasaunu zajet vyzkoušet přímo do Marimexu
24.04.2013 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444