Infrakabiny Physiotherm – Nejlepší investice do vašeho zdraví

Zajímáte se o wellness? Rádi si dopřejete odpočinek v sauně? Vyzkoušejte proceduru v infrakabině Physiotherm. V čem se odlišuje? V patentované technologii Lava Tech. Prohřívání organismu se děje při nízkých teplotách do 40 °C - jedná se o přirozený, šetrný a bezpečný způsob. Používání infrakabin vede ke zmírnění bolesti svalů, zlepšení krevního oběhu, snížení stresové zátěže, posílení imunitního systému a k dalším blahodárným účinkům.

Jak fungují infrakabiny Physiotherm

Infrakabiny Physiotherm využívají relativně nízkou teplotu vzduchu (30 – 36 °C). Teplu je v nich navíc vystavena jen určitá vybraná část pokožky (nejčastěji na zádech). Tímto způsobem je zajištěn trvalý tok krve z kůže do vnitřních částí těla. Infrakabiny Physiotherm v podstatě podporují přirozené mechanismy těla

Naše tělo má totiž velmi efektivní systém termoregulace, který udržuje teplotu tělesného jádra přibližně na 37 °C. V naléhavých situacích, v případě infekce či virového onemocnění, náš vnitřní termostat zvýší teplotu o 1 – 3,5 °C. Tím se zaktivizuje imunitní systém, který musí po určitou dobu „pracovat na plné obrátky“. Infrakabiny tento termoregulační proces stimulují. Využívají k tomu speciální zářiče s lávovým pískem a metodu, při níž je celá kabina vyhřátá na zhruba 30 °C a intenzivnímu záření je vystavena pouze oblast zad. Ze zad se teplo pomocí krevního a lymfatického systému pomalu a rovnoměrně šíří do celého těla, díky čemuž nedochází k uzavření arteriovenózních zkratů (spojení tepen s žílami bez vložené kapilární sítě). Zhruba po 10 minutách se teplota jádra zvýší asi o 0,1 °C a začíná se vytvářet pot (tělo tímto způsobem vyplaví více těžkých kovů, toxinů a dalších nečistot než při klasickém saunování). Během normální procedury v délce zhruba 30 minut se teplota tělesného jádra zvýší asi o 0,2 – 0,3 °C. 

Typy kabin

Kabiny jsou velikostně určeny pro 1 – 4 osoby, přičemž lze vybírat z řady typů v různém provedení. Opláštění kabin je převážně ze dřeva, zákazník si může vybrat celkem z 10 druhů podle interiéru, kde bude kabina umístěna. Ve starších typech byla na podlaze vytápěná rohož, dnes je již topení zabudováno přímo v podlaze. O pohodlí se starají ergonomické opěrky a také područky ve stěně. V novějších typech kabin jsou prosklené dveře se zrcadlovým efektem zajišťující, že zákazník vidí z kabiny ven, ale zvenku do kabiny vidět není. Poslední novinkou je celoskleněná kabina se zářiči, jež se hodí například do domácích koupelen nebo do hotelových apartmánů. 
 

Zářiče

Zářiče jsou vyráběny ve dvou velikostech, respektive délkách. Jeden typ se používá do stěny, o niž se zákazník opírá, druhý se umisťuje proti zákazníkovi. Náplň zářičů tvoří jemně mletý lávový písek, který se dováží z Jižní Ameriky.

Infrakabiny Physiotherm vynikají vysokou kvalitou zpracování, nízkou spotřebou energie a jako jediné mají celoživotní záruku na technologii. Jsou vhodné jak do wellness a fitness center, tak pro soukromé využití v domácnostech. Vzorkovou prodejnu a poradenské centrum můžete navštívit v Praze. 

O historii značky

Rakouská společnost Physiotherm GmbH byla založena v roce 1995 Luisem Schwarzenbergerm poté, co sám vyzkoušel léčebné účinky infračerveného záření. Její sídlo najdeme v tyrolském městě Thaur, v půvabném alpském údolí několik kilometrů před Innsbruckem. Kromě Rakouska má firma obchodní zastoupení také v Německu, Itálii, Švýcarsku, Lucembursku, Maďarsku, Slovinsku, Velké Británii, Jihoafrické republice, Austrálii, Novém Zélandu a také v České republice a Slovensku. V současné době má firma 150 kmenových zaměstnanců a 150 externích spolupracovníků. V roce 2013 dosáhl počet vyrobených kabin 8000 kusů a více než 18 000 zářičů.

Zákaznické portfolio zahrnuje více než 3 000 špičkových hotelů, 150 wellness a fitness center, přes 50 lázeňských a terapeutických provozů a dlouhou řádku privátních uživatelů. Mezi spokojené zákazníky patří například hotel Salzburger Hof v Zell am See, Steirerhod v Bad Waltersdorfu či Posthotell v rakouském Achenkirchu. Z lázeňských a terapeutických center jsou to pak třeba Alpentherme v Bad Hofgasteinu a Hundertwasser Spa v Bad Blumau. V ČR si za 5 let prodeje našlo značku Physiotherm spousty zákazníků a to zpravidla dobře situované a vzdělané lidi, kteří se zajímají o zdravý životní styl a kvalitní regeneraci, která je bezesporu potřeba v dnešní uspěchané době. Umístění ve veřejných provozech je také stále na vzestupu a referenční místa instalací se na webu neustále doplňují.
14.10.2015 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444