Infrakabina Physiotherm a její účinky

Také nedočkavě vyhlížíte jaro a s ním sluneční paprsky, které by naše tělo prohřály po dlouhé zimě? Než jim nastavíte tvář, odpočiňte si a načerpejte energii v infrakabině Physiotherm.

Teplo z infrakabin uvolňuje svalové napětí, umožňuje rychlou regeneraci po sportovním výkonu, stimuluje a posiluje imunitní systém, podporuje látkovou výměnu a navozuje pocit pohody a relaxace. 
 

Co se děje v infrakabině? 

Infrakabina, stručně řečeno, podporuje přirozené mechanismy těla. Teplota uvnitř infrakabiny se pohybuje v rozmezí 30 - 36 °C, jsme tedy vystaveni takové teplotě, která je pro lidské tělo nejpřirozenější. V naléhavých situacích (v případě infekce či virového onemocnění) náš vnitřní termostat zvýší teplotu o 1 - 3,5 °C. Tím se zaktivizuje imunitní systém, který musí po určitou dobu „pracovat na plné obrátky“. Infrakabiny tento termoregulační proces stimulují.
 
Aby naše tělo proces ohřívání dobře snášelo, potřebuje čas. Krevní oběh, který slouží k regulaci tělesné teploty, se musí zatěžovat pomalu a postupně. To infrakabina Physiotherm zajišťuje nízkou energií infračerveného záření.

Infrakabina je vybavena speciálními zářiči s lávovým pískem, které teplo vydávají jen na určitou vybranou část těla. Nejčastěji jsou intenzivnímu záření vystavena záda, odkud se teplo pomocí krevního a lymfatického systému pomalu a rovnoměrně šíří do celého těla a prohřívá tkáně. Díky tomuto procesu nedochází k uzavření arteriovenózních zkratů (spojení tepen s žílami bez vložené kapilární sítě). Zhruba po 10 minutách se teplota jádra zvýší asi o 0,1 °C a začíná se vytvářet pot. Maximální zvýšení teploty uvnitř těla se zvýší během 30 minutového působení jen o 0,2 až 0,3 °C. Záření tedy nemůže vyvolat horečnatý stav těla, pokud je dodržena doporučená délka procedury. 
 

Proč lávový písek?

Topná tělesa v infrakabině jsou naplněna lávovým pískem, který vytváří optimální záření, jehož intenzita nepřesahuje 100 mW výkonu na cm2 kůže v infračervené oblasti. Lávový písek, je výjimečným zásobníkem tepla, který poskytuje významný přínos ve zdravotní prevenci a regeneraci. Tento velmi jemný písek používá pouze společnost Physiotherm ve svých infračervených zářičích s patentovanou technologií – LAVA TECH
 

Proč je dobrý pobyt v infrakabině? 

  • posílení imunního systému 
  • zlepšení prokrvení a látkové výměny 
  • intenzivní pocení pomáhající detoxikovat organismus 
  • blahodárný účinek na namožené svaly, např. po sportu, před masáží 
  • léčivý účinek na kožní choroby 
  • podporující hubnutí 
  • jeden pobyt v infračervené kabině odpovídá účinku lehkého tréninku pro srdce a krevní oběh
29.03.2016 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444