Ikony Tom Dixon a ferm Living nově na DesignVille.cz

Žít v krásném, nadčasovém interiéru je snem nejednoho z nás. Možná i právě proto stále roste obliba skandinávského stylu, který je minimalistický a zároveň funkční. Nechte se inspirovat tvorbou britské designové legendy ­ Toma Dixona a tradiční dánské firmy ferm Living, jejichž sortiment reprezentuje nestárnoucí styl a k dostání jsou aktuálně i v českém e­shopu DesignVille.cz.

Na první pohled dva úplně odlišné designové proudy - ­ kosmopolitní Brit Tom Dixon a tradiční značka ferm Living z Dánska. Něco však mají obě návrhářské firmy společné. Za prvé, jejich největší inspirací a zdrojem nápadů je tradice jejich vlastní země oděná do hávu současného britského a dánského designu. Druhý styčný bod můžeme hledat v tuzemsku, je jím DesignVille.cz, obchod s nábytkem a doplňky ve skandinávském stylu, kde můžete nově zakoupit sortiment nejen obou značek, ale i dalších předních jmen skandinávského designu.

Ikonická svítidla Tom Dixon

Převážně provokativní svítidla, ale také nábytek a doplňky, často eklektická a vždy jen těžko zapomenutelná. Tak zní stručná charakteristika tvorby ikony britského designu ­ značky Tom Dixon. Ač britská značka, perfektně doplňuje minimalistické severské interiéry, neboť právě solitérní kousky, jakými jsou například závěsná svítidla Mirror Ball, představují pomyslnou třešničku každého interiéru. “Je nám potěšením, že DesignVille.cz je prvním českým e­shopem, kde lze skvosty z dílny Toma Dixona zakoupit”, říká majitelka DesignVille.cz Katka Horáková.

Mezi vlajkovou loď značky Tom Dixon jednoznačně patří kolekce svítidel Beat, v níž jsou jednotlivá stínidla lamp inspirovaná tvary mosazných hrnců používaných na indickém subkontinentu. A právě i v severní Indii jsou tyto ikonické lampy z tepané mosazi ručně vyráběny.



Nejen pro osvětlení z kolekce Beat jsou typické fascinující tvary a použití metalických materiálů. Dokladem toho jsou kolekce reflexních svítidel Mirror Ball a Cooper. Světla Mirror Ball od Toma Dixona jsou inspirovaná hlavou skafandru, která díky unikátní metodě výroby reflektuje okolí podobně jako zrcadlo. Stejným efektem se pyšní také světla z kolekce Cooper v metalickém zpracování v barvě bronzu.

Tom Dixon však zdaleka nezůstává u oblých tvarů použitých u kolekcí Cooper a Mirror Ball. Naopak, ostře geometricky řezané hrany jsou poznávacím znamením další ikonické kolekce Etch. V ní Tom Dixon zůstal věrný použití metalických materiálů, avšak konstrukce svítidel a svícnů je tvořena tenkými pláty z kovu, kde se skrze jemný vzorek láme světlo do fascinující podívané.

Střízlivá krása severské tradice ve zpracování ferm Living

Zemitý kontrast ke kovové vzletnosti Toma Dixona představuje dánská značka ferm Living. Z původně grafického studia je dnes značka se širokým sortimentem nábytku a bytových doplňků. Značka vznikla v roce 2005 pod rukama designérky Trine Andersen a hned o rok později se kolekcí tapet zapsala do povědomí fanoušků čistého, jednoduchého stylu s grafickými prvky.

Filozofie značky je pevně spojena s dánskou designerskou tradicí a zvyky země samé, což se nejvíce projevuje v použití tradičních materiálů jakými jsou například organická bavlna, dřevo, recyklovaný papír, kůže či kov.

Právě kov je alfou i omegou nového policového modulárního systému Punctual, který díky své pevné, avšak na pohled vzdušné konstrukci, podpoří interiéry ve skandinávském stylu a i přes jasnou inspiraci průmyslovými policovými systémy se výborně hodí do domácnosti. “Police Punctual nás nadchly svojí lehkostí, výbornou funkcionalitou a řemeslným zpracováním. Podívat se na ně můžete v našem brněnském showroomu na Vodově 68,” zve Katka Horáková, majitelka e­shopu a showroomu DesignVille.cz.



Doplňkem seversky laděného interiéru, který nadchne svojí funkčností, jsou ikonické koše Wire Basket. Ferm Living v nich kombinuje chlad kovu s teplými tóny dřeva ­ společně s variabilitou velikostí a barev jsou koše vhodným úložným prostorem například na prádlo, hračky či polštáře. Jedním pohybem z nich přidáním dřevěného poklopu můžete vykouzlit odkládací stolek na všechny drobnosti, které se již nevešly dovnitř.



Nekonečná variabilita je synonymem designu z dílny ferm Living, což dokazuje také kolekce Hexagon inspirovaná šestiúhelníkem. Funkcionalita nádob z lakovaného kovu nebo čisté mosazi je nekonečná: ­ nižší nádoby můžete použít jako květníky, ty vyšší zase poslouží jako vázy. Využít je můžete také klidně jako šperkovnici či jiný úložný prostor, což obzvlášť v doplnění s kovovým podstavcem udělá z Hexagonu jedinečný designový doplněk.



Přemýšlíte-li jak vytvořit stylové bydlení, vydejte se pro inspiraci do brněnského showroomu e­ shopu DesignVille.cz anebo navštivte blog plný inspirace a tipů na zařízení skandinávského interiéru.
29.07.2016

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • JMP - Studio zdravého spaní®

    Značkové matrace a rošty pro dospělé, děti, alergiky, seniory, vysoké váhové kategorie, široká nabídka postelí a ložnic, rozkládací postele, polštáře a přikrývky – to vše najdete v JMP Studiích zdravého spaní® v Praze, Brně a Valašském Meziříčí.

  • ŠPINAR - software s.r.o.

    Fima ŠPINAR – software s.r.o. je výhradním dodavatelem programu TurboCAD, TurboFLOORPLAN, TurboCADCAM a dalších cca 50 programů pro český a slovenský trh. Společnost dodává také vlastní produkty DAEX, které nabízí na světovém trhu.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444