IVT AIR X - revoluční tepelné čerpadlo

Technologie tepelných čerpadel se v posledních letech výrazně posunuje vpřed. Nová generace tepelných čerpadel vzduch/voda IVT AIR X, ale posunula inovace v tomto oboru na zcela novou úroveň.

Doposud probíhal vývoj nových tepelných čerpadel obvykle modifikací „osvědčeného“ rámu z předchozího modelu, do kterého se instalovaly účinnější kompresory, výměníky a chytřejší regulace. Výsledkem bylo úspornější, ale obvykle také o dost dražší tepelné čerpadlo, protože citelně rostly i náklady na jeho výrobu.

Radikální změnou v této zavedené praxi je konstrukce IVT AIR X, využívající v maximální míře moderní technologické postupy používané v automobilovém průmyslu. Pro nové tepelné čerpadlo IVT AIR X byl zvolen bezrámový konstrukční systém EPP, kdy jednotlivé komponenty tepelného čerpadla jsou uloženy v blocích, které do sebe zapadají jako puzzle a tvoří tělo tepelného čerpadla. Díky EPP konstrukci je tepelné čerpadlo lehčí, tišší a výroba je mnohem méně časově a energeticky náročná.

Prostředky ušetřené při výrobě skříně tepelného čerpadla jsou investovány do nejlepších dostupných kompresorů a výměníků, díky kterým dosahuje celá řada IVT AIR X mimořádných topných faktorů COP a samozřejmě také mimořádně vysokého sezonního topného faktoru SCOP (4,84). V testu dánské energetické agentury ENERGY Styrelsen, která porovnávala více než 60 typů tepelných čerpadel vzduch/voda, obsadila celá výkonová řada AIR X první místa s výrazným náskokem před ostatními výrobky.
 
Pozadu nezůstává ani inteligentní řídicí systém, který mimo jiné umí provozovat elektrokotel na dvě nebo tři fáze a hlídat tak maximální příkon domu pro snížení velikosti hlavního jističe. Zajímavou funkcí je i prediktivní využití fotovoltaiky pro akumulaci tepla v domě.

Nové tepelné čerpadlo IVT AIR X je určeno jak pro novostavby vybavené podlahovým topením, tak i pro rekonstrukce, kde umožňuje připojit snadno k tepelnému čerpadlu stávající elektrokotel, nebo kotel na plyn či tuhá paliva. Velmi příznivou zprávou pro všechny zájemce o kvalitní tepelná čerpadla je jeho pořizovací cena. Přestože je nyní IVT AIR X technologicky nejpokročilejším tepelným čerpadlem vzduch/voda na trhu, jeho cena je téměř o 40 % nižší, než u předchozího modelu IVT.
 
www.cerpadla-ivt.eu
18.11.2014 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444