I ploché střechy lze účinně zateplit. Na topení ušetříte desetitisíce!

Každý rok se opakuje stejná situace: Za teplých letních dnů se plochá střecha rozpálí a v horních místnostech se nedá žít. Pak přijde podzim a vy si oddychnete. Jenže záhy je tu pro změnu zima a už zase řešíte dilema, zda topit tak, aby vám bylo teplo, nebo tak, aby účet na jaře nebyl k nezaplacení.

Existuje vůbec nějaké rozumné řešení? Jistě. Zateplit pultovou střechu, tedy kvalitně tepelně izolovat strop posledního patra. Díky moderní technologii foukání a díky užití nejkvalitnější izolace z přírodních materiálů je výsledek vynikající.

Starší domy a chaty s plochou střechou, bytové domy i novější paneláky vykazují v zateplení střechy velmi slabé místo. I když nějakou izolaci mají, je nekvalitní, poplatná době vzniku stavby. Zřejmě izolovala špatně už jako nová, po mnoha letech ještě slehla vlivem své vlastní váhy a vlhkost dokonala dílo zkázy. Vytvořila se z ní kompaktní pevná hmota, která neizoluje téměř vůbec.
Zateplení rovné střechy je nejvhodnější provádět v létě. Jedná se totiž o střechy, které často nemají revizní otvor. Ten se musí nejprve vytvořit a k tomu je třeba pěkné počasí. Za sněhu a deště by taková práce nebyla snadná a jen stěží by bylo možno dodržet vysokou kvalitu.

Zdarma kontrola, rady a návrh řešení

Plochá dvouplášťová střecha, a takových je v kategorii bytových domů většina, nabízí možnost elegantního řešení. Můžeme s výhodou využít dutinu, která je u dvouplášťových plochých střech k dispozici. Do dutiny pod střechou lze poměrně jednoduše zafoukat minerální vatu MAGMARELAX®. Tato metoda zateplení stropu je velmi účinná. Vynikající izolační vlastnosti takové tepelné izolace lze zaručit na dlouhou dobu, i na desítky let. Navíc je taková izolace odolná proti ohni (nerostný původ izolace – čedič - výrazně zlepší požární odolnost domu), vlhkosti, hlodavcům i plísním. A ve srovnání s jinými způsoby zateplení ji pořídíte za výbornou cenu.

Vyplňte na internetových stránkách IP IZOLACE POLNÁ s.r.o. formulář a ještě dnes odešlete nezávaznou poptávkou. Během několika dnů přijde technicko-odborný poradce. Projde s vámi pečlivě dům. Zdarma zhodnotí stav izolace, vysvětlí a navrhne optimální variantu řešení. Na základě všech zjištěných údajů vypočítá cenu. Věřte, že budete příjemně překvapeni. Na vás už je jen rozhodnutí, zda do toho půjdete.
Realizace  za pouhé 3 hodiny

Termín realizace lze domluvit ve velmi krátké lhůtě, zpravidla do čtrnácti dnů. Ve smluvený den přijedou odborní pracovníci firmy a hned se pustí do práce. Nejprve je nutno připravit revizní otvor do střechy nebo do štítu. Tudy se pak zafouká izolovaný prostor nad stropem obytných místností posledního podlaží. V budoucnu oceníte výhodu tohoto opatření. Otvor totiž dobře poslouží pro snadnou kontrolu jinak nepřístupného střešního prostoru.

Vlastní foukání minerální vlny MAGMARELAX® není časově náročné, trvá zhruba tři hodiny. Provádí se hadicí z auta, přistaveného před domem. Není nutno stavět lešení, nenadělá se nepořádek, ani nejste vystaveni nadměrnému hluku a prachu.

Komfort bydlení oceníte v zimě i v létě, navíc ještě hodně ušetříte

Foukanou minerální izolaci MAGMARELAX® oceníte nejen v létě, ale i v zimě. Za horkých letních dnů se plochá střecha rozpálí. Jenomže silná vrstva kvalitní minerální izolace nedovolí teplu prostoupit do obytných prostor. Teplý vzduch je odvětráván mimo konstrukci střechy. I za tropických veder zůstane zaizolovaný byt velmi dobře obyvatelný.

Za třeskutých mrazů přijde ke slovu jiný efekt. Teplý vzduch ve vytápěných místnostech je lehčí a stoupá vzhůru. Hledá si cestu ven a zpravidla najde. Věřili byste, že stropem zbytečně uteče „pánubohu do oken“ až třetina tepla? Foukaná minerální izolace tak ušetří ročně, podle velikosti domu, i desítky tisíc.

Nestojí to "majlant"

Tato velmi účinná izolace nemusí příliš zatížit rodinný rozpočet. Společnost IP IZOLACE POLNÁ, s.r.o. nabízí svým klientům možnost – Izolace na splátky. Úvěr se dá nastavit tak, že splátky jsou stejné, jako uspořené prostředky za topení v tomto období. Návratnost je rychlá, méně než 5 let, pak už jenom spoříte. Konkrétní situaci každého investora proměří firemní specialisté na místě a navrhnou nejlepší řešení.

Léto končí, využijte poslední šance na zateplení

Ploché střechy je nutné zateplit za příznivého počasí. Využijte posledních pěkných dní a akčních slev a vyřešte nejdůležitější část zateplení domu nyní a navždy.

Více informací naleznete na www.ippolna.cz.
29.08.2011 | PR
  • IP Polná s.r.o.

    Společnost IP Polná je rodinná firma s více než 27letou tradicí tvořena týmem zkušených stavebních odborníků a energetických specialistů. Posláním společnosti je šetřit energii a pracovat vždy odborně s použitím těch nejkvalitnějších surovin. Za dobu své působnosti společnost zateplila více než 27 400 rodinných domů, zrevitalizovala přes 1 100 bytových domů a pomohla desítkám měst a obcím. Od roku 2012 se také věnuje developerské činnosti zabývající se novým moderním bydlením v centru Prahy.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444