Hypotéka podle chuti

O hypotéku dnes můžete požádat v mnoha bankách. Tak jako máme různé představy o svém bydlení, čeká také každý něco jiného od poskytnutého úvěru. Jeden ho chce splatit rychle, druhý nemůže doložit, že má dostačující příjmy k získání hypotéky, jiný by rád bydlel ve vlastním, ale nemá našetřenou ani korunu, dalšímu chybí peníze na zařízení domácnosti…  Specialisté v Hypoteční bance vám dokáží z mnoha variant připravit takovou, která vám bude opravdu vyhovovat.

Prokázat příjmy ke splácení hypotéky bývá ve většině bank základní podmínkou, kterou musí žadatel splnit, aby úvěr získal. V Hypoteční bance vám ale nabídnou i hypotéku bez doložení příjmu jako jednu z variant standardního hypotečního úvěru.


Máte také možnost získat větší úvěr než v jiných bankách, protože jsou zde dlouhodobě jedny z nejnižších nároků na příjmy klienta. Stačí jen říct, kolik můžete měsíčně splácet, a domluvit se na hypotéce přesně pro vás. Jde totiž o jedinou banku, v níž si sami zákazník sám může vybrat parametry úvěru, například způsob splácení. Vedle běžného (anuitního) jde o degresivní nebo progresivní splácení. Degresivní splácení hypotéky vám umožní soustředit finanční zatížení na počáteční období splácení úvěru a naopak ke konci úvěrového vztahu splátky co nejvíce snížit. Je tedy vhodné pro ty, kteří mají v současnosti vyšší příjmy a mohou měsíčně splácet více než v případě klasických anuitních splátek, které jsou po celou dobu fixace úroku neměnné. Navíc banka umožňuje variabilní nastavení výše degresivních splátek, což znamená, že klient si jejich průběh zvolí sám podle svých finančních možností. Progresivní splácení oceňují především mladí lidé na prahu své pracovní kariéry, protože jim dovoluje zpočátku splácet nižší částky úvěru.

Samozřejmostí je zapůjčení takového množství peněz, aby stačily na pokrytí celého vašeho investičního záměru (tzv. 100 % hypotéky), nebo poskytnutí komplexního bezplatného servisu – od výběru optimálního způsobu financování, přes zprostředkování pojištění nemovitosti či životního pojištění až po zpracování odhadu ceny nemovitosti prostřednictvím své externí nebo interní sítě odhadců. Banka svým klientům neklade další podmínky. Například nemusíte mít u ní vedený účet, který by sloužil platebnímu styku, nemusíte sjednávat životní pojištění, nemusíte předem platit poplatek za zpracování úvěru, aniž by bylo zřejmé, že hypotéka bude schválena.

 

Na hypotéku nemusíte pořídit jen pozemek nebo dům. Aby se vaše nové bydlení změnilo v opravdový domov, je třeba ho také zařídit. Peníze na to můžete získat z neúčelové části úvěru. Umožní vám s investicí do nemovitosti získat zároveň i určitou část financí na cokoliv, třeba právě na nový nábytek nebo kuchyňskou linku. A podstatné je, že za stejně nízkou úrokovou sazbu.

 

TIP: Spočítejte si hypotéku sami
Chcete vědět, kolik budete měsíčně splácet nebo jaký příjem potřebujete pro poskytnutí hypotéky? Navštivte www.hypotecnibanka.cz a vyzkoušejte si hypoteční kalkulačku.

Více informací o hypotékách získáte na www.hypotecnibanka.cz nebo na infolince 844 111 174.

12.10.2006 | tz - Hypoteční banka

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444