Hyposervis překročil 6 miliard v objemu hypotečních úvěrů

Společnost Hyposervis, největší tuzemský hypoteční broker, zvýšila v červenci svůj celkový objem zprostředkovaných hypoték na 6 mld. Kč. V objemu zobchodovaných hypoték tak tato makléřská společnost předstihla i řadu bank.

Za prvních 7 měsíců toho roku Hyposervis zprostředkoval o 43 % více hypotečních úvěrů než ve stejném období roku loňského. Milan Roček, předseda představenstva Hyposervis a.s., k tomuto číslu dodává: „Velmi pozitivní trend, který český hypoteční trh v prvním pololetí zaznamenal, se logicky týká všech jeho hráčů – tedy i hypotečních brokerů. Celkový objem hypoték, které dodaly českým bankám brokerské společnosti, přesáhl letos již 50 % všech poskytnutých hypoték. Důvodem rostoucí obliby hypotečních brokerů v Česku je fakt, že zájemci o hypoteční financování už vědí, že brokeři dosahují díky velkoobchodním slevám nižších úrokových sazeb a o vyřízení hypotéky se bezplatně postarají. Důležitou roli v příznivém vývoji hypotečního trhu pak hrají stále relativně nízké úrokové sazby, demografické aspekty a také zvýšený zájem o nemovitosti z důvodu obavy nárůstu DPH na stavební práce od r. 2008.“

Hyposervis aktuálně obsluhuje přes 60 bytových projektů s více než 10 000 bytovými jednotkami v Praze a okolí, Brně a Hradci Králové. O obdobný objem projektů se pak stará na Slovensku, a to prostřednictvím dceřiné společnosti Hypocentrum a.s., která je na tamním trhu největším brokerským subjektem zabývajícím se hypotečním financováním.
17.08.2006

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444