Hrany, které odolají nárazu

Ilustrační foto - BYDLENÍ.CZ

Ilustrační foto - BYDLENÍ.CZ

Společnost Rigips přináší na trh novinku - No Coat®. Jde o celosvětově prověřený systém zpracování hran sádrokartonových konstrukcí, který usnadní rekonstrukce i výstavbu rodinných domů. Díky systému No Coat® budou rohy i kouty sádrokartonových konstrukcí dokonalé, odolají silným nárazům a navíc je vytvoříte v rekordně krátkém čase.

Systémy No Coat® pro sádrokartonové hrany vykazují mnohem vyšší odolnost vůči silným nárazům. Výsledky mechanických testůvykonaných na vnější hraně při použití hranových systémů No Coat® neprokázaly žádné praskání ani deformace při průhybu konstrukce.


 

Foto: archiv Saint-Gobian Gypsum

Ilustrační foto - BYDLENÍ.CZ

Tyto systémy zaručují absolutně rovné přímé linie na hraně s jakýmkoli vnitřním nebo vnějším úhlem. Hranový systém zakryje malé nepravidelnosti a nedokonalost podkladu, takže odpadá zapravování hran před montáží.


 


Snadná montáž systímu No Coat® umožňuje vytvářet na sádrokartonových konstrukcích dokonalé hrany v rekordně krátkém čase. Díky systému No Coat® namontujete oproti běžné praxi za stejnou dobu 4-5x více metrů lišt. Dosáhnete přitom daleko lepších estetických výsledků.


 


Vysoce pevné zkosené kopolymerové jádro pásků a lišt zajišťuje trvanlivost, pružnost i pevnost a nedá šanci vzniku prasklin. Se systémem No Coat® odpadá zdlouhavé napojování a výrazně se zkracují dokončovací práce. Jejich použití je velmi ekonomické - ušetříte finanční prostředky, čas i materiál.


 


Systém zahrnuje tři komponenty. Páska na vnitřní i vnější hrany Ultra Flex je ideální pro použití u netypických úhlů. Její široké okraje zakryjí i větší nerovnosti hran a nedokonalé sesazení sádrokartonových desek. Lišta na hrany L-Trim je určena na okenní rámy, hrany kolem dveřního otvoru, snížené podhledy a jako ochranné lemování hran. Nevyžaduje žádnou další povrchovou úpravu a s jejím použitím získáte absolutně přesný roh v úhlu 90°. Pastový tmel ProMix Mega pro systém No Coat® je určen také k finálnímu a základnímu tmelení spár s použitím výztužné pásky. Snadno se nanáší i brousí a dodáván je v konzistenci určené k přímé spotřebě.

01.09.2008

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444