Hliníkové stavebnicové zábradlí - novinka, která vám ušetří čas, peníze a nervy

Systém kombinuje všechny klady pro současné požadavky výroby zábradlí - pevnost, eleganci, dlouhou životnost bez potřeby údržby a navíc jednoduchou a rychlou montáž, kterou zvládne i laik.

V dnešní době se zábradlí často vyrábí z oceli, což je sice levný materiál, ale připočítáme-li účet za dopravu a montáž, jeho cena značně naroste. Ocelové zábradlí totiž musí být svařeno na dílně do jednoho kusu, tyto velké kusy se musí přepravit do zinkovny, kterých není v ČR mnoho, a následně ze zinkovny na místo montáže. Pokud je montáž v patrech, je k instalaci nutná ještě těžká technika na jejich usazení. Asi si umíte spočítat kolik nákladů je s tímto spojeno.

Další možností je nerezové, nebo skleněné zábradlí. Cena těchto materiálů je ale asi 3 až 5 krát vyšší než pořizovací cena hliníkového zábradlí, další nevýhoda je že tyto materiály se musí neustále leštit, jelikož stačí dotek a všude jsou mastné otisky prstů.
 
Materiál, ze kterého se vyrábějí součástky, je z vysoce kvalitních hliníkových příměsí. Za pomocí elektrooxidace se na materiálu vytváří povrch 12 - 20 mikronů, který chrání před škodlivými vlivy počasí v interiéru i exteriéru. Takto upravený hliník nešpiní, neohmatá se, nepodléhá sluneční erozi, je tepelně stabilní, nerozpíná se, odvádí dokonale teplo (chladí) a kapky deště na něm nezanechají stopy. Nemusí se leštit ani jinak ošetřovat.

Ušlechtilý design nabízí mnoho možností a přizpůsobení hliníkového zábradlí do každého architektonického projektu a také je možné jej kombinovat se skleněnou výplní nebo dřevěným madlem.

Cena za 1 běžný metr eloxovaného hliníkového zábradlí je přibližně 2300,- Kč včetně DPH 20%, což je asi třikrát méně než nerezové a pětkrát méně než skleněné.

Mnoho modelů a cenovou nabídku si pro představu můžete porovnat na stránkách www.alzabradli.cz. Zde lze také toto zábradlí přímo zakoupit.

Tak už víte proč zábradlí z hliníku? A víte také o kolik je levnější než ostatní alternativy? Podívejte se jak se takové zábradlí montuje na instruktážním videu s kompletním montážním návodem.
03.10.2011

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Schiedel s.r.o. - komínové systémy

    Výrobce a prodejce komínů pro novou i stávající výstavbu - keramické, nerezové, vícevrstvé a kombinované. Komíny pro nízkoenergetický dům, komínové systémy pro speciální použití. Komínové vložky pro vložkování a obnovu stávajících komínů. Systém pro řízené větrání.

  • Architektonická kancelář Křivka s.r.o.

    Architektonická kancelář Křivka nabízí kompletní služby v oblasti architektonických a projekčních prací. Kancelář byla založena v roce 1990 Ing. arch. Lubomírem Křivkou.

  • IZOLTECH s.r.o. - technické izolace a zateplení budov

    Prodej, konzultace a realizace v oborech stavebních izolací a zateplení budov (fasádní zateplovací systémy, izolace staveb a rozvodů topení, sanity a klimatizací)

  • XELLA CZ | YTONG

    Výrobce inovativního a ekologického stavebního materiálu, který v Česku patří mezi zavedené značky. Pod značkou YTONG vyrábí společnost Xella CZ pórobetonové tvárnice (obvodové stěny, příčky, překlady, obezdívky atd.), jež jsou vhodné pro stavbu rodinných domů a bytů, nebo jejich rekonstrukce.

  • ROCKWOOL, a.s.

    ROCKWOOL, a.s. patří do Skupiny ROCKWOOL – předního světového výrobce kamenné minerální vlny – dodavatele výrobků a systémových řešení, které vedou k zvýšení energetické účinnosti, požární odolnosti a zlepšení akustiky stavebních objektů. Kamenná vlna je přírodním materiálem, je recyklovatelná a šetrná k přírodě


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444