Hliník se odstěhoval na okna

Hláška o Hliníkovi, který se odstěhoval do Humpolce, je „profláknutá“ a zná ji každý. Naopak málokdo ví, že hliník se ve skutečnosti neodstěhoval do Humpolce, ale na okna. Na dřevěná okna.

„Dřevo je přírodní materiál, kterému dáváme přednost při zařizování domu kvůli příjemnému vzhledu, který dotváří atmosféru domova. Máme-li také okna ze dřeva a chráníme z venkovní strany hliníkovým opláštěním proti povětrnostním vlivům, pak dosáhneme ideálního řešení. Z vnitřní strany okna na nás totiž dýchá příroda a z venkovní je okno dokonale zabezpečeno. Takové okno má takřka neomezenou životnost,“ zdůrazňuje Zora Stupňánková z marketingu Slavony Slavonice.

V oknech, která tam vyrábějí, jsou tři celoobvodová těsnění, které zaručují vynikající těsnost, na níž je kladen velký důraz, zejména v pasivních domech. „Všechny systémy dřevohliníkových oken ze Slavony Slavonice jsou vhodné i pro pasivní domy. Podle výše nároků si lze vybrat ten nejvhodnější typ pro konkrétní stavbu,“ pokračuje Zora Stupňánková. Okno ze Slavony se podle jejích slov skládá z dřevěné části, která má tloušťku 92 mm. Hliníkový plášť je volitelný: zákazník má na výběr několik možností mezi základní variantou až po zateplený systém.

„Tepelná izolace oken nás zajímá nejen u nízkoenergetických a pasivních domů. Okno je nejslabším článkem obálky budovy, ztrácí se jím velké množství energie. Proto je volba oken s lepší tepelnou izolací vždy vhodnější,“ upozorňuje Zora Stupňánková.

Bezpečnost a design

Všechna okna SLAVONA jsou standardně vybavena bezpečnostním kováním. Zvýšenou ochranu proti vloupání zajišťuje hřibový čep, který při uzavření zapadne do bezpečnostního pouzdra. „Je to vlastně zámek, proto okno nejde vypáčit. Klasická okna mají čepy hladké a dají se vyháknout nebo vypáčit,“ zdůrazňuje Zora Stupňánková. Navíc jsou u tohoto celoobvodového kování všechny uzavírací body bezpečnostní. Tímto způsobem je zajištěno i druhé křídlo dvoukřídlého okna. „Dřevohliníková okna jsou svým charakterem určena pro moderní stavby, kde hliníkové profily doplňují charakter budovy. Proto jsme pro ně zvolili jednoduché a čisté tvary,“doplňuje marketérka Slavony.

Povrch a větrání

Díky ochraně dřeva proti povětrnostním vlivům můžeme na dřevohliníková okna použít povrchové úpravy, které zachovají přírodní charakter dřeva. Standardně aplikujeme systém Natureffekt v různých odstínech, ale možné je i použití přírodního oleje.

„V současné době je mnoho staveb vybaveno řízeným větráním, ale pokud ho zrovna váš dům nemá, nezapomínejte několikrát denně krátce, ale intenzivně vyvětrat. Pět minut postačí. Tímto způsobem se sice na chvíli ochladí vzduch, ale nastřádané teplo například ve zdech rychle zajistí jeho opětovné ohřátí.

 Více informací na www.slavona.cz.

 


 

                    

15.12.2010

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444