GRUNDFOS s.r.o.

Olomoucká společnost Grundfos se specializuje na
čerpadla. A v jejich expozici to bylo náležitě znát.

Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku
Od čerpadel pro otopné a horkovodní systémy, přes čerpadla pro chladicí a klimatizační systémy, průmyslová čerpadla, vertikální a horizontální čerpadla pro zvyšování tlaku a dopravu kapalin, ponorná čerpadla pro zásobování vodou z podzemních zdrojů, samonasouvací, vícestupňová odstředivá čerpadla pro zásobování domácností vodou, splašková a odpadní čerpadla, až po speciální ponorná čerpadla pro odčerpávání znečištěných spodních vod uplatňující se v oblasti ochrany životního prostředí a dávkovací čerpadla pro systémy úpravy vody, bazény a podobně. Odborníky z této přehlídky čerpadel momentálně asi nejvíc zajímaly výborná oběhová mokroběžná čerpadla, s průtokem od 10 m3/h až po 70 m3/h, dopravní výškou od 8 do 18 m, při teplotě kapaliny od - 100 C do + 1200 C a s provozním tlakem do 10 barů, využitelná pro cirkulaci horké nebo studené vody v otopných systémech, systémech teplé užitkové vody a v chladicích či klimatizačních systémech.
Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku
Kromě samostatných čerpadel se společnost Grundfos zabývá ale také systémy zásobování vodou s ponorným čerpadlem poháněným energií z obnovitelných zdrojů, jakými jsou slunce nebo vítr, případně z generátoru či baterie Flexibilita systému spočívá v tom, že může být adaptován a kombinován podle místních podmínek. Systém sestává z ponorného čerpadla, řídící jednotky, spínací skřínky, jistící jednotky a zdroje energie.
17.12.2002 | Richard Koníček

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Wienerberger

    Skupina  Wienerberger je součástí nadnárodního koncernu Wienerberger Ziegelindustrie AG, který představuje největšího světového výrobce cihel a současně lídra v produkci pálené střešní krytiny v Evropě . Skupina působí ve více než 26 zemích světa. V roce 2019 společnost Wienerberger oslavila 200 let výročí od svého založení.

  • Grundfos s.r.o.

    Grundfos patří mezi největší výrobce čerpací techniky na světě. Ročně vyrobí přes 16 mil čerpadel. Největší podíl na výrobě mají oběhová čerpadla pro vytápění domácností a komerčních budov.

  • PETROŠ INTERIÉR

    Navrhujeme dekorace interiérů, bytů, hotelů a restaurací po celé ČR. Montáže a aranžování dekorací, záclony, garnýže, rolety, potahové látky, žaluzie. Šijeme na zakázku. Provádíme velkoobchod a maloobchod garnýží a záclon.

  • KORADO a.s.

    Jsme dynamická česká společnost s nadnárodní majetkovou účastí a patříme mezi přední světové výrobce ocelových otopných těles.

  • ROCKWOOL, a.s.

    ROCKWOOL, a.s. patří do Skupiny ROCKWOOL – předního světového výrobce kamenné minerální vlny – dodavatele výrobků a systémových řešení, které vedou k zvýšení energetické účinnosti, požární odolnosti a zlepšení akustiky stavebních objektů. Kamenná vlna je přírodním materiálem, je recyklovatelná a šetrná k přírodě


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444