GRAND PRIX veletrhu Mobitex 2007 uděleny

Postel z produkce Ligne Roset, design Peter Maly

Postel z produkce Ligne Roset, design Peter Maly

V soutěži exponátů inspirativního a inovativního charakteru bylo na veletrhu MOBITEX 2007 uděleno deset cen, z toho pět ve studentské sekci. Mezi exponáty komerčních subjektů se na nejvyšších příčkách umístily soubor nábytku Cemia, který pro Ligne Roset navrhl Peter Maly, a lamelový rošt Flowerflex firmy AHORN CZ, s. r. o.

V komerční sekci firem získal první cenu za progresivní design exponát, který pro firmu Ligne Roset navrhl čestný host veletrhu MOBITEX 2007 Peter Maly. Cemia (Semja – rusky rodina) je souborem nábytku do ložnice a obývacích prostor, jejichž elegantní měkké tvary inspirovala šedesátá léta. Druhé místo porota přiřkla nové řadě židlí ARTA, kterou navrhl Ateliér Arge2 a prezentuje společnost Wiesner-Hager Bohemia. Třetí příčka patří kuchyni Cristallo designéra Karla Nedbala a výrobce Nadop s. r. o.


Vítězem kategorie progresivní technologie/materiál se stala novinka společnosti AHORN CZ – polohovatelný lamelový rošt Flowerflex® motor, který umožňuje komplexní nastavení tuhosti pomocí pružných bodových elementů ve tvaru květu. Uděleno bylo ještě druhé místo, a to kuchyňské lince vybavené plynovou varnou deskou s dotykovým ovládáním firmy De Dietrich, jejímž vystavovatelem je společnost Schmidt Kuchyně.

Vítězné exponáty budou doporučeny jako ústřední motiv pro komunikační kampaň nadcházejícího ročníku veletrhu MOBITEX. Úspěšní designéři a vystavovatelé převzali ceny z rukou čestného hosta veletrhu Petera Malyho, generálního ředitele Národní galerie Praha Milana Knížáka a ředitele Design centra ČR Karla Kobosila.


Ceny pro studenty 


V sekci studentských prací, kategorii progresivní design hodnotitelská komise udělila hlavní cenu porcelánové jídelní soupravě OKA-MIH, kterou navrhl Milan Hanko z VŠUP Praha. Druhé místo získalo čalouněné křeslo autora Jaroslava Svobody z Ústavu nábytku, designu a bydlení MZLU Brno a jako třetí se umístily Lázeňské pohárky Lenky Malíské z Fakulty užitého umění UJEP Ústí nad Labem. V kategorii progresivní technologie/materiál zvítězil návrh Ondřeje Václavíka z VŠUP Praha, Katedry designu Zlín. Jeho originální Lampa Wireless získala již Národní cenu za studentský design 2006. Další ceny této kategorie získaly návrhy studentek VŠVU Bratislava – druhé místo patří Ventilátoru FANCY autorky Lucie Karpitové a jako třetí bylo oceněno polohovatelné počítačové pracoviště MOVE it autorky Táni Zacharovské. Vítězové obou studentských kategorií obdrželi rovněž finanční odměnu ve výši 30 tisíc korun od společnosti TESCOMA.


Nejlepší židle pro kancelář a Kuchyně roku


Při této příležitosti byly vyhlášeny také výsledky dvou nových soutěží, zaměřených na zvýrazněné komodity letošního ročníku. Cenu „Nejlepší židle pro kancelář“ získalo v konkurenci 29 exponátů celočalouněné křeslo Amadeus designéra Giovanni Baccoliniho, maďarského výrobce firmy Stulwerk a vystavovatele společnosti Křesla-Židle s. r. o.. V soutěži „Kuchyně roku 2007“, do níž se zapojilo jedenáct vystavovatelů, zvítězila sestava Etna výrobce KORYNA nábytek a. s.

 


Mezi úspěšné exponáty veletrhu mj. patří kuchyně z produkce  NADOP a Koryna

16.03.2007 | tz, redakce BYDLENÍ.CZ
  • Veletrhy Brno a.s.

    Společnost Veletrhy Brno má výsostné postavení na českém výstavním trhu i vedoucí postavení v ekonomickém regionu střední Evropy.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444