Forhabitat a spol. po zahájení

BOHATÝ PROGRAM PRO VEŘEJNOST I ODBORNÍKY
V Pražském veletržním areálu Letňany zahájila společnost ABF svoji letošní veletržní sezónu souborem čtyř výstav vztahujících se k bydlení, životnímu stylu a životnímu prostředí. Do svého jedenáctého ročníku tak vstoupil veletrh bydlení FORHABITAT, desáté jubileum slaví veletrh životního prostředí a úspor energií ECO CITY, už popáté se letos návštěvníci setkávají s nabídkou oblíbené výstavy PRAGAFLOREA a podruhé se koná výstava BAZÉNY,SAUNY & SOLÁRIA.

Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku
Kromě prezentací firem, výrobků, služeb a aktivit, které jsou hlavními náplněmi každé ze čtveřice výstav a o nichž jsme již na BYDLENÍ.CZ informovali, jsou nastávající veletržní dny obohaceny také bohatým doprovodným programem.
Veletržní exponáty soutěží již tradičně o titul Grand Prix. Vyhlášení vítězů a předání cen proběhne 11.března večer v Obecním domě v Praze, v rámci slavnostního galavečera vystavovatelů. Budou zde zároveň vyhlášeny výsledky soutěže o nejlepší energeticky úsporný projekt roku 2003, který významně přispěl ke zlepšení životního prostředí. Tato soutěž byla vypsána ve třech kategoriích: rekonstrukce, modernizace a výstavba nízkoenergetických bytových domů, rekonstrukce, modernizace nebo nová výstavba veřejných staveb vzdělávacího nebo sociálního charakteru a realizovaná opatření ke snížení energetické náročnosti v průmyslu.
Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku
Veletrh FOR HABITAT nabízí především vybavení domu a bytu, např. nábytek, podlahy, okna, dveře, bytový textil, drobnou interiérovou architekturu, veškeré služby pro bydlení, ale i prezentaci realitních kanceláří a developerských společností. Pro návštěvníky však jsou připraveny i další zajímavosti, např. na sobotu 13. března Prezentační a prodejní keramické trhy. Na kryté ploše se představí desítky výrobců keramiky se specializovanou nabídkou.
ABF - Nadace pro rozvoj architektury a stavitelství vyhlásila spolu se Státním fondem rozvoje bydlení (SFRB) a Raiffeisenbank a.s. soutěž Bydlení 2004. Zúčastnit se mohly obce a města, která obdržela finanční podporu z prostředků SFRB na výstavbu bytového nájemního domu, domu s pečovatelskou službou, na rekonstrukci, nástavbu, přístavbu či vestavbu, nebo byla příjemcem státní úrokové dotace či bankovní záruky v rámci programu PANEL zaměřeného na regeneraci panelových bytových domů či získala k dofinancování úvěr od Raiffeisen bank a.s. Do druhého kola postoupilo 25 nejlepších. Porota po podrobném posouzení a osobní návštěvě vybrala 3 stavby, které budou oceněny cenou prvního pořadí a 9 staveb, které obdrží ceny druhého pořadí - čestná uznání. Vyhlášení výsledků a předání cen proběhne 11.3.2004 v hale 3 v prostorách Eco salonu.
Přednášející z pěti zemí budou o svých názorech a zkušenostech referovat na dvoudenní odborné konferenci nazvané Nové trendy v oblasti výstavby a provozu bazénů, koupališť, saun a solárií v rámci integrace do EU, která doprovází výstavu Bazény solária a sauny .
Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku
Zahradnická výstava PRAGAFLOREA se loni zaměřila především péči o zeleň soukromých zahrad, letos je zvýrazněno téma veřejné zeleně, jak o tom svědčí i ukázková expozice Zeleň a vnitroblok, která chce poukázat na potřebu regenerace opomíjených prostor, částečně nebo úplně ukrytých uvnitř bloků domů. Příklad použití jednotlivých prvků a forem zeleně je prezentován na ukázkové výsadbě – malokorunné stromy, solitérní keře, půdopokryvné keře a trvalky, popínavé rostliny, mobilní zeleň. Odborný program zahrne rovněž přednášky na téma péče o stromy ve veřejné zeleni.
Odborníky i laickou veřejnost jistě zaujme prezentace floristického studia Dopita Flor s ukázkami nových trendů v květinových vazbách, chybět nebude ani Český zahrádkářský svaz se svými tradičními poradenskými službami a připraveny jsou i další atraktivní akce, včetně soutěží.
11.03.2004 | tz

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Wienerberger

    Skupina  Wienerberger je součástí nadnárodního koncernu Wienerberger Ziegelindustrie AG, který představuje největšího světového výrobce cihel a současně lídra v produkci pálené střešní krytiny v Evropě . Skupina působí ve více než 26 zemích světa. V roce 2019 společnost Wienerberger oslavila 200 let výročí od svého založení.

  • Mountfield a.s.

    Společnost Mountfield je největší specializovaný prodejce zahradní techniky, zahradního nábytku a bazénů v České republice a na Slovensku. Na trhu působí již více jak 30 let. V současnosti provozuje 76 prodejních center, z toho 58 v Čechách a 18 na Slovensku. Mountfield je také největším výrobcem bazénů a bazénového příslušenství a své výrobky úspěšně exportuje do 46 zemí světa. Provozuje i svůj e-shop.

  • ROCKWOOL, a.s.

    ROCKWOOL, a.s. patří do Skupiny ROCKWOOL – předního světového výrobce kamenné minerální vlny – dodavatele výrobků a systémových řešení, které vedou k zvýšení energetické účinnosti, požární odolnosti a zlepšení akustiky stavebních objektů. Kamenná vlna je přírodním materiálem, je recyklovatelná a šetrná k přírodě

  • Ing. Karel Peterka - THERMO PLUS - projektový ateliér

    Projektový ateliér Ing. Karla Peterky nabízí individuální i typové projekty rodinných domů. Dále projekty novostaveb a rekonstrukcí bytových domů včetně půdních vestaveb.

  • XELLA CZ | YTONG

    Výrobce inovativního a ekologického stavebního materiálu, který v Česku patří mezi zavedené značky. Pod značkou YTONG vyrábí společnost Xella CZ pórobetonové tvárnice (obvodové stěny, příčky, překlady, obezdívky atd.), jež jsou vhodné pro stavbu rodinných domů a bytů, nebo jejich rekonstrukce.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444