For Habitat 2014 lákal na atmosféru světových veletrhů

Ve dnech 20. - 23. března se v pražských Letňanech konal soubor jarních veletrhů bydlení, designu a zahrady. Redakci BYDLENI.CZ zaujala především premiérově představená scéna s designovými novinkami nebo mladí výtvarníci, kteří se věnují technice sítotisku. Novinky vybraných vystavovatelů můžete ochutnat ve videoreportáži.

V rámci čtyř velkých veletrhů byly návštěvníkům představeny novinky z oblasti stavby, bydlení, rekonstrukce a bytových doplňků, realizace zahrad a zahradní architektury. 
 
Laurens v glamour
S kamerou jsme navštívili veletržní stánek společnosti Laurens, kde nám byly představeny litinové radiátory ArtDeco s novou exkluzivní povrchovou úpravou černá nebo stříbrná platina. Tento retro radiátor ArtDeco byl dokonce vybrán do expozice Scéna – Inspirace & Trendy 2014. Expozice je novinkou veletrhu For Habitat. Návštěvníkům ve čtyřech oddělených sekcích představuje základní světové trendy - natural, glamour, retro a digitální svět. 
 
Ve světě fantazie 
Rádi jsme se zastavili i u velkoryse pojaté expozice designové společnosti KARE. Návštěvníci si mohli prohlédnout unikátní nábytek a nevšední bytové doplňky včetně osvětlení. Celý tým doplňoval nápaditou tvář společnosti a vytvořil tak kout plný fantazie. 
 
Jak to dělal Andy Warhol
Mladí výtvarníci Studia KREDENC zájemce seznamovali s technikou sítotisku, kterou proslavil Andy Warhol. V sítotiskovém showroomu si každý mohl vyzkoušet potisk textilu přes síto a odnést si tak originální tričko nebo tašku. 
Nábytek roku 2014
S kamerou jsme zastavili i členku Cechu čalouníků a dekoratérů, cechmistryni Ing. Helenu Prokopovou, abychom se zjistili odborný názor na vítězný výrobek soutěže Nábytek roku 2014. Cenu získala sedací souprava BUNKER, kterou navrhnul slovenský designér Boris Klimek pro výrobní společnost mminterier. Sedačka je originální svou variabilitou. Je vhodná především do veřejného prostoru, kdy snadným posunem hlavního dílu získáme pocit soukromí.
bydlinekPodívejte se na videoreportáž z veletrhu For Habitat 2014
 
24.03.2014 | Jana Koenigová
  • Laurens Radiátory s.r.o.

    „Laurens“ je značka radiátorů, které jsou vždy něčím vyjimečné. Inovativní produkty, nové technologie, kreativní design radiátorů a individuální přístup k zákazníkovi jsou hlavní pilíře společnosti Laurens. Díky rozsáhlé celoevropské partnerské síti se snažíme být vždy co nejblíže našim zákazníkům, abychom jim mohli nabídnout naše radiátory, příslušenství a služby té nejvyšší kvality za příznivou cenu.

  • Cech čalouníků a dekoratérů

    Cech čalouníků a dekoratérů sdružuje výrobce čalouněného nábytku i jiných čalouněných výrobků a dekorací, dodavatele, prodejce, autorizované osoby a odborné školy všech stupňů.

  • ABF, a.s.

    Společnost ABF, a.s. patří již od počátku 90. let mezi nejvýznamnější organizátory veletrhů v České republice. Ve své hlavní oblasti podnikání, kterou je pořádání téměř čtyř desítek veletrhů ročně, zaujímá ABF, a.s. 1. místo v Praze a 2. místo v České republice. 


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444