Fenstar představuje nový standard plastových oken

Plastová okna FenStar vyrábí firma Čechoplast, spol. s r.o. se sídlem v Bučovicích. Firma Čechoplast vyrábí okna vysokého standardu a dodává je do všech zemí střední Evropy. Technická úroveň plastových oken z Čechoplastu udává trend pro ostatní výrobce v Evropě. Jako nejvýznamnější příklady lze uvést zavedení plastového distančního rámečku v meziskelním prostoru, šedého těsnění EPDM, šestikomorového systému s konstrukční hloubkou 80 mm a kování s povrchovou úpravou "stříbrný titan".

Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku
Nosným programem plastových oken značky FenStar jsou vícekomorové systémy. Počet komor v systému výrazně definuje vlastnosti okna. Nejvýznamnější vliv se projevuje v tepelně izolačních vlastnostech, protože jednotlivé komory vyplněné vzduchem se navzájem mezi sebou izolují, takže součinitel prostupu tepla mezi vnějšími plochami profilu je ve srovnání s běžně používanými tříkomorovými systémy ostatních výrobců výrazně redukován. Současně s nízkým součinitelem prostupu tepla se vícekomorové systémy vyznačují dobrou vzduchovou neprůzvučností.
Další výhodou plastových oken Fenstar je použití plastového distančního rámečku v konstrukci izolačního dvojskla. Na rozdíl od obvyklých distančních rámečků v izolačních dvojsklech vyráběných z hliníku, které díky vysoké tepelné vodivosti hliníku tvoří tepelný most na okraji zasklení umožňující vysoký prostup tepla, je plastový distanční rámeček prakticky tepelně nevodivý. Na rozdíl od mnohých výrobců, kteří používají černá těsnění z pryže, plastová okna FenStar používají šedé těsnění z EPDM (ethylen-propylen-dien-polymer). Jedná se o materiál s mechanickými vlastnostmi gumy a odolností vůči stárnutí a povětrnostním vlivům, který je zbaven řady negativních vlastností černého těsnění: časem a působením počasí tvrdne, ztrácí pružnost, praská a tím ztrácí svoji těsnící funkci.
Kování používané u oken Fenstar je standartně v povrchové úpravě "Stříbrný titan", která dobře odolává tepelnému namáhání, působení povětrnostních vlivů a vlhkosti. Plastová okna Fenstar splňují také základní podmínky bezpečnosti. Okno střední velikosti je vybaveno pěti uzamykacími body. Jejich počet se v závislosti na velikosti okna pohybuje od dvou do osmi. V dolním rohu okna na straně kliky je v rámu umístěn bezpečnostní uzamykací plech, který společně s čepem s hřibovou hlavou v křídle spolehlivě zabrání vypáčení okna. Jedinou nevýhodou plastových oken Fenster je fakt, že vzhledem k vysoké kvalitě a technickým parametrům leží cenová úroveň oken Fenster na horní hranici cenového průměru ostatních výrobců plastových oken v České republice.
24.04.2003 | Věra Růžičková

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • HON - okna, dveře

    Eurookna a vchodové dveře děláme už více než 93 let. S našimi okny budete přírodě nablízku. Tradici výroby nejen dřevěných oken a dveří, ale i jiných truhlářských výrobků založil v roce 1924 náš děda. Dnes vyrábíme dřevěná a dřevohliníková okna, vchodové dveře , posuvky a balkónové dveře, repliky historických oken na památkově chráněné stavby a další otvorové výplně na všechny druhy staveb, od moderních domů až po kostely.

  • ROCKWOOL, a.s.

    ROCKWOOL, a.s. patří do Skupiny ROCKWOOL – předního světového výrobce kamenné minerální vlny – dodavatele výrobků a systémových řešení, které vedou k zvýšení energetické účinnosti, požární odolnosti a zlepšení akustiky stavebních objektů. Kamenná vlna je přírodním materiálem, je recyklovatelná a šetrná k přírodě

  • PVC OKNA s.r.o.

    Firma PVC OKNA s.r.o. vyrábí plastová okna a plastové dveře již od roku 2002. Pro naše výrobky jsme zvolili špičkový německý profilový systém KÖMMERLING a rovněž německé kování SIEGENIA-AUBI. Jakožto celosvětově první významný producent používá značka KÖMMERLING k výrobě profilů výhradně bezolovnaté PVC se "zelenými" stabilizátory na bázi vápníku/zinku (zn. Greenline )

  • XELLA CZ | YTONG

    Výrobce inovativního a ekologického stavebního materiálu, který v Česku patří mezi zavedené značky. Pod značkou YTONG vyrábí společnost Xella CZ pórobetonové tvárnice (obvodové stěny, příčky, překlady, obezdívky atd.), jež jsou vhodné pro stavbu rodinných domů a bytů, nebo jejich rekonstrukce.

  • Ing. Karel Peterka - THERMO PLUS - projektový ateliér

    Projektový ateliér Ing. Karla Peterky nabízí individuální i typové projekty rodinných domů. Dále projekty novostaveb a rekonstrukcí bytových domů včetně půdních vestaveb.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444