Fasádní obklady se strukturou kamene prospějí každému domu

Umělý kámen je hitem. Parádu nadělá v interiéru stejně jako vně domu. Fasádní obklady Magicrete s designem lámaného kamene představují revoluční novinku. Nádherně vypadají, jsou odolné, trvanlivé, funkční, velmi dobře izolují a snadno se aplikují.

Je to právě fasáda domu, která leccos napoví. Moderní plášť s kvalitními izolačními vlastnostmi zvyšuje hodnotu domu, ochraňuje ho před nepříznivými vlivy a přispívá i k tepelné pohodě v interiéru. Žhavou novinkou na českém stavebním trhu jsou fasádní obklady s imitací kamene, které sluší rodinným domům i komerčním stavbám.

Obkladový systém Magicrete LITE-PANEL je jedinečným stavebním komponentem svého druhu v tuzemsku, který v sobě sdružuje izolaci fasády i dekorační vrstvu v jednom kroku. „Celý výrobní proces byl od základu vyvinut naší společností, takže jde o unikátní výrobek,“ připomněl Mark Dvorkin, obchodní ředitel společnosti Magicrete, s.r.o.

Fasádní obklad, který skvěle zatepluje

Fasádní obkladový systém Magicrete LITE-PANEL v sobě kombinuje pohledový obkladový panel se strukturou přírodního kamene, který se těší velké oblibě a patří k současným stavebním trendům. Současně systém dosahuje výborných tepelně-izolačních vlastností, protože jádro obkladového panelu tvoří PUR pěna. Primární využití nachází tento obkladový systém při opláštění budov, kde je použit buď v kombinaci s tepelně-izolační vrstvou z polystyrenu či minerální vaty, nebo jako samostatný tepelně-izolační panel.

Dodejme, že polyuretanová pěna, která je velmi lehká a zároveň i pevná, dosahuje součinitele tepelné vodivosti λ = 0,020 až 0,021 W/(mK). Zatímco klasický bílý polystyren běžně vykazuje nižší hodnoty λ = 0,04 W/(mK). To znamená jediné – polystyren o stejné tloušťce jako Magicrete LITE-PANEL dosahuje polovičních izolačních vlastností. Výborné tepelně-izolační účinky polyuretanové pěny potvrzují četná měření a osvědčily se také přímo v praxi. Tloušťku tepelně-izolační vrstvy obkladů LITE-PANEL lze zvolit v různém provedení – vybírat můžete z 30 mm, 50 mm nebo 80 mm, a to podle typu výrobků. Dodejme, že toto rozmezí odpovídá polystyrénu o tloušťce 50 až 140 mm.

Hlavní výhody fasádního obkladu Magicrete LITE-PANEL

  • jednoduchá aplikace
  • dlouhá životnost
  • vysoká odolnost
  • nadčasový vzhled
  • snadná údržba
  • univerzální využití

Magicrete uvnitř izoluje, zvenku zdobí

Polyuretanová pěna tvoří důležitou součást fasádního obkladu Magicrete LITE-PANEL, ale na rozdíl od pohledové vrstvy, která je vyrobena z kompozitního betonu, není vidět. Pohledová vrstva vypadá jako štípaný kámen, a proto přesně zapadá do současných trendů, kdy se opět vracíme k přírodním a nadčasovým materiálům.

Kompozitní beton je jedinečný materiál, který je velmi pevný a odolný. Lícová vrstva kompozitního betonu je silná několik milimetrů a navazuje na zmiňovanou polyuretanovou pěnu. S ohledem na své složení vykazuje fasádní panel velmi nízkou váhu. „V porovnání s betonovým obkladem je jeho hmotnost asi o 80 procent nižší,“ dodal Mark Dvorkin. To fasádní obklady Magicrete LITE-PANEL předurčuje k použití na plochách, které nemají dostačující nosnost pro montáž klasických obkladových materiálů, jako je právě třeba beton.

3 vrstvy fasádního obkladu 

1. Jádro obkladových panelů tvoří polyuretanová pěna (PUR). Vybírat můžete z několika typů tloušťky. Platí přitom, že čím silnější vrstva PUR je, tím lépe obklad izoluje. 
2. Vnější opláštění polyuretanových panelů tvoří mimořádně pevná strukturovaná vrstva z kompozitního betonu o tloušťce 1 až 3 mm. 
3. Lícový povrch vnějšího opláštění z kompozitního betonu je realizován pomocí speciální výrobní technologie Magicrete a je upraven do podoby přírodního kamene.

K nerozeznání od přírodního kamene

Funkční obkladový systém Magicrete hraje do noty všem, kteří s ohledem na trendy současné doby zateplují svůj dům a současně touží po ojedinělém a nadčasovém vzhledu. Protože je fasádní systém Magicrete LITE-PANEL vyroben z kvalitních materiálů, odolává i extrémním vlivům počasí, zachovává si dlouhodobě svůj vzhled, a proto může rodinný dům chránit i po několik generací.

Nový obkladový systém LITE-PANEL se hrdě přiřadil k dalším výrobkům společnosti Magicrete, která dlouhodobě klade důraz nejen na funkčnost obkladových systémů a jejich izolační vlastnosti, ale právě i na vzhled. Kromě štípaného kamene si tak lze vybrat i obkladu se strukturou štípané břidlice (TVD-Lite), se strukturou lámané žuly (Série GR-Lite) nebo se strukturou štípaného mramoru (BSL-Lite).
21.09.2015 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444