FOR ARCH 2004 - české stavebnictví v EU

Mezi přihlášenými do soutěže Stavba roku je také bytový dům Labutí ve Šternberku

Mezi přihlášenými do soutěže Stavba roku je také bytový dům Labutí ve Šternberku

Letos už po patnácté se v Pražském veletržním areálu v Letňanech  odborníkům i zájemcům z řad laické veřejnosti představí stovky firem působící v oblasti stavebnictví. Mezinárodní stavební veletrhy  FOR ARCH 2004 se budou  konat ve dnech 14.-18. září.

O rodném domě slavného architekta J. Hoffmanna v Brtnici jsme psali nedávno. Rekonstrukce stavby se rovněž uchází o titul Stavba roku.

Mezi přihlášenými do soutěže Stavba roku je také bytový dům Labutí ve Šternberku

K hlavním tématům patnáctého ročníku veletrhů FOR ARCH patří české stavebnictví po vstupu do EU, památky a jejich regenerace, rekonstrukce a soudobé využití, technická infrastruktura obcí, měst a regionů, technická infrastruktura domů a bytů a úspory energií. Těchto témat se úzce dotýká také odborný doprovodný program, který zahájí už 8.září  Podzimní mezinárodní konference energetických manažerů zaměřená na otázky české energetiky po vstupu do EU. Památkám, jejich obnově a průmyslovému dědictví naší architektury bude věnován kulatý stůl, který se 13. září uskuteční v Domě ABF na Václavském náměstí v Praze. Jeho cílem by měla být podpora spolupráce neziskových a nevládních organizací s oficiálními představiteli památkové péče při sdílení společných zkušeností a při možnostech efektivního čerpání dostupných finančních zdrojů, ať již jde o prostředky soukromé, státní nebo evropské.
Dalším ucházejícím se o titul Stavba roku je dům s pečovatelskou službou v Lipové

Mezi přihlášenými do soutěže Stavba roku je také bytový dům Labutí ve Šternberku

Až  do pátku 17. září jsou připraveny další odborné semináře a konference – mj. o otázkách nízkoenergetického a nízkonákladového sociální bydlení, technických zařízení budov a úspor energií nebo udržitelného stavění v ČR.
Součástí doprovodného programu veletrhu FOR ARCH 2004 bude již tradičně soutěž o nejlepší výrobek GRAND PRIX FOR ARCH. O možnost zúčastnit se tohoto soutěžního klání se každoročně zajímá více vystavovatelů.  Pro posouzení jednotlivých exponátů, které budou vystaveny na veletrhu FOR ARCH, je jmenována porota, složená z předních odborníků z jednotlivých oborů, zastoupených v nomenklatuře veletrhu.
Svůj hlas můžete poslat také rekonstrukci tohoto historického mostu přes řeku Ohři v Radošově

Mezi přihlášenými do soutěže Stavba roku je také bytový dům Labutí ve Šternberku

Přidělte Cenu veřejnosti
Každoročním vyvrcholením doprovodných programů veletrhu FOR ARCH je finále soutěže Stavba roku. Jejími vypisovateli jsou Nadace ABF, Ecomonia, a.s. - časopis Stavitel, Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR a Svaz podnikatelů ve stavebnictví ČR, generálním sponzorem pořadatel veletrhu, ABF, a.s. Posláním soutěže je podpora kvalitní a komplexní realizace stavebního díla od hrubé stavby až po řemeslný detail. Hodnoceny jsou stavby realizované na území České republiky bez ohledu na státní příslušnost architekta a místo registrace prováděcí firmy. Letošní ročník je již dvanáctý a je do něj přihlášeno celkem 48 staveb.
Hlavními kritérii, na základě kterých posuzuje odborná porota realizace přihlášené do soutěže, jsou architektonické vyznění díla a jeho celkový přínos, kvalita stavebních prací, vhodnost použití stavebních materiálů a výrobků a profesionalita v jejich stavebně realizačním zvládnutí, celkové prostorové a funkční řešení díla, začlenění stavebního díla do daného prostředí včetně prostorových vztahů, délka realizace a dosažená kvalita stavby ve vztahu k celkovým nákladům, spokojenost stavebníka a uživatele, přijetí veřejností, nebo úroveň investorského záměru. Pro nominaci na ocenění titulem Stavba roku porota vybere nejvýše 15 staveb. Na titul Stavba roku, bez rozlišení pořadí, bude porotou vybráno nejvýše 5 staveb z nominovaných. Tituly vítězným stavbám budou předány na Galavečeru veletrhu FOR ARCH 2004 až 14. září. Na internetové adrese  http://www.stavbaroku.cz/2004/seznam_celk.asp se však i vy můžete zúčastnit hlasování veřejnosti. Zde se také můžete se všemi 48 přihlášenými projekty podrobněji seznámit.
K programu veletrhů FOR ARCH 2004 patří i další prestižní klání, mj. i  ZLATÁ PEČEŤ FOR ARCH 2004 . ABF, a.s. - Nakladatelství ARCH letos vypsalo již 5. ročník této soutěže  o nejlepší a nejprodávanější odbornou publikaci z oblasti urbanismu, architektury, stavitelství, bydlení a interiéru.

 

25.08.2004 | redakce Bydlení.cz
  • ABF, a.s.

    Společnost ABF, a.s. patří již od počátku 90. let mezi nejvýznamnější organizátory veletrhů v České republice. Ve své hlavní oblasti podnikání, kterou je pořádání téměř čtyř desítek veletrhů ročně, zaujímá ABF, a.s. 1. místo v Praze a 2. místo v České republice. 


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444