FAKRO představuje super energeticky úsporná okna FTT

Současné stavebnictví jako hlavní otázku řeší energetickou účinnost. Tuto ideu ve své nabídce energeticky úsporných výrobků odráží také společnost FAKRO a představuje komplexní řešení omezování tepelných ztrát.

Super energeticky úsporná střešní okna FTT mají inovativní konstrukci zaručující velkou úsporu energie. Jejich zasklení je osazeno ve speciálně vyprojektovaném rámu křídla, konstruovaném ze širších dřevěných profilů. Tato konstrukce minimalizuje vznik tepelných mostů a zajišťuje celkově lepší izolační vlastnosti okna.

Okna FTT jsou kyvná s osou otáčení umístěnou nad geometrickým středem okna. Díky tomu se dokonce vysoká osoba může pohodlně dostat ke spodní hraně otevřeného okna. Otevřené okno je možno zablokovat v rozsahu od 0°do 40°díky inovativnímu podpůrnému mechanismu. Systém topSafe představuje zvýšenou odolnost proti vloupání.

Okno FTT U6 je vybaveno super energeticky úsporným zasklením U6 (trojsklo s vnitřním laminovaným bezpečnostním sklem tř. P2A). Součinitel prostupu tepla je Uw=0,71 W/m2K pro okno s těsnícím lemováním EHV-AT Thermo. Toto okno získalo certifikát Kvalitní okna pro pasivní stavby, vydaný Výzkumným a vývojovým ústavem dřevařským v Praze.


Okno FTT U8 Thermo bylo projektováno s ohledem na velmi přísné požadavky pasivního stavebnictví, což potvrzuje certifikát Passivhaus vydaný organizací Passivhaus Institut v Darmstadtu. Okno FTT U8 Thermo je vybaveno pasivním čtyřsklem U8. Dodává se a montuje výlučně s lemováním EHV-AT Thermo a vyniká svými termoizolačními parametry – součinitel prostupu tepla Uw=0,58 W/m2K.

Okno FTT R3 proti hluku s vnitřním laminovaným bezpečnostním sklem tř. P2A a vnějším tvrzeným sklem dosahuje hodnoty součinitele prostupu tepla Uw = 0,81 W/m2K se standardním těsnícím lemováním. Parametr útlumu hluku se rovná Rw = 42 dB.

Více na www.fakro.cz
08.12.2015 | PR
  • FAKRO CZECH s.r.o.

    FAKRO je společností založenou v roce 1991. Je velmi dynamickou a velice rychle se rozvíjející firmou v odvětví střešních oken na světě. Během několika let se z malé rodinné firmy stala mezinárodní korporací, která je dnes významným výrobcem střešních oken a půdních schodů. Skupina FAKRO zahrnuje 12 výrobních společností a 14 distribučních společností umístěných v Evropě, Asii a Americe. Střešní okna FAKRO se vyváží do 47 zemí světa.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444