Eurookna jako efektivní ochrana

Se skutečností, že se obecně zvyšuje hlučnost prostředí, ve kterém žijeme, souvisí snaha hledat způsob, jak co nejlépe zamezit tomu, aby nám hluk znepříjemňoval chvíle, kdy potřebujeme soustředěně pracovat nebo naopak nerušeně odpočívat. Významnou roli v boji s všudypřítomným rámusem sehrávají okna domů.

Okna Janošík jsou součástí hotelu Juliš na Václavském nám. v Praze

Se znalostmi nejnovějších technologií výroby vyvinul jeden z našich nejkvalitnějších dodavatelů oken, firma Janošík, svůj zdokonalený model eurookna, typ Janošík Softline 92. Jde o extraizolační okno s profilem 92 mm, které bylo vyvinuto speciálně jako protihluková zábrana. Jde také o výrobek s nespornou estetickou kvalitou. Zaoblené hrany (R-8) mu dodávají ladné tvary a umocňují majestátní dojem ze síly profilu.


Tento typ nabízí firma Janošík se zaskleným trojsklem a dvojitým celoobvodovým těsněním. Při použití speciálního zasklení se již tak vysoký zvukový odpor okna Rw zvýší z 39 až na 45 dB. Okna Janošík Softline 92 rovněž splňují předpoklady pro použití v nízkoenergetických domech. Svými izolačními vlastnostmi zdaleka předčí všechny na trhu běžně nabízené výrobky.

Václavské náměstí zdobí také špaletová okna Janošík Castle zhotovená pro hotel Hapimag

Originální způsob zasklení ruší tepelný most způsobený zasklívacím rámečkem. Zvýšenou bezpečnost okna zajišťují bezpečnostní hříbky. Dokonalý nástřik oblých hran významně prodlužuje životnost povrchové úpravy, a tím i celého okna.

 

K výrobě profilu jsou používány různé druhy dřevin - smrk, borovice, modřín, buk, dub a meranti. Okno je opatřeno rámovou a okenní okapnicí vyrobenou z eloxovaného hliníku, která dobře odvádí vodu a je bezúdržbová.


Vybírat přitom lze z mnoha různých provedení - tento typ se vyrábí jako okno jednokřídlé (sklopné či otvíravé sklopné) nebo dvou a vícekřídlé (sklopné, otvíravé sklopné, posuvné, skládací či anglické okno). Součástí okna je celoobvodové kování MACO Trend a samozřejmostí je také široká škála doplňků – parapety, rolety, žaluzie, sítě proti hmyzu a okenice.

Okna rekonstruované památky UNESCO, sídla společnosti Philip Moris v Kutné Hoře jsou rovněž od firmy Janošík

Společnost Janošík se sídlem ve Valašských Příkazech je firma s dlouhou rodinnou tradicí v oboru truhlářství. Orientace na kvalitu vedla před několika lety k rozhodnutí specializovat se především na výrobu dřevěných oken a dveří. Dnes firma disponuje novými výrobními halami vybavenými moderní technologií, které spolu s neustálým získáváním nových poznatků o výrobě i o požadavcích trhu, umožňují kvalitní, ale také pružnou a rychlou výrobu.


Kromě nejnovějšího zdokonaleného typu Janošík Softline 92 nabízí firma další čtyři typové řady oken, z nichž každá vyhovuje jiným nárokům a splňuje kritéria pro odlišná využití, ať už jde o obytné domy, veřejné stavby, moderní budovy nebo památkové objekty.

05.01.2006 | redakce Bydlení.cz

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444