Elegantní využití skla v interiéru

Sklo už dávno nehodnotíme jako chladné a neosobní. Pro jeho vlastnosti si jej interiéroví designéři vybírají stále častěji. Celoskleněné stěny, příčky nebo třeba dveře dodají modernímu interiéru vzdušnost, eleganci a v neposlední řadě celý byt příjemně prosvětlí.

Proč architekti se sklem pracují stále častěji? Tento materiál je velmi variabilní. Lze ho pořídit v jakémkoliv tvaru, odstínu, tloušťce a pevnosti. Sklo je univerzální - známe ho například z koupelen, kde se používá místo keramických obkladů nebo jako sprchová zástěna, oblíbili jsme si ho v kuchyni jako obklad za pracovní deskou. Další nenahraditelnou vlastností je jeho schopnost opticky zvětšovat a prosvětlovat prostor. A v neposlední řadě oceníte jeho mechanickou odolnost a pevnost.

Celosklo své uplatnění nachází v interiéru i exteriéru.  

Představujeme vybraná konkrétní řešení společnosti MIJA-Therm:

Celoskleněné dveře - když počítáme každý centimetr

Jistě jste si všimli, že klasické otočné dveře často zbytečně ubírají interiéru na prostoru, opticky zmenšují byt a navíc ubírají světla. Celoskleněné dveře byt otevřou, dodají vzdušnost a světlo. Pokud se bráníte čirému sklu a hledáte něco exkluzivního, můžete využít dekoru, pískování nebo laminace.

Abychom se vypořádali s nedostatkem prostoru, musíme umět pracovat se stávajícími dispozicemi. Existuje několik jednoduchých vychytávek, které dokážou i malý byt přizpůsobit kvalitnímu bydlení. Jednou z nich je důmyslný systém posuvných dveří. Prostor kolem dveří se okamžitě uvolní a vy můžete počítat s každým centimetrem navíc. 


Dělicí příčky - vaše soukromí bez ztráty architektonické ladnosti

Potřebujete opticky oddělit část místnosti? Chcete rozčlenit relaxační část od té pracovní? Přemýšlíte nad příčkou, ale víte, že cihly zbytečně interiér zatíží? Celoskleněné příčky jsou řešením, které prostor v interiéru nezabere, světlo neubere a navíc dodá elegantní a čistý vzhled. Celoskleněné příčky ocení zejména majitelé tmavých bytů.

I když současný trend fandí scelování a propojování interiérů, občas potřebujeme dvě místnosti od sebe oddělit. Ať už se jedná o zamezení šíření hluku nebo pachů, skleněná příčka místnosti oddělí, aniž by přerušila optické propojení místnosti. Díky unikátnímu systému chytrého řízeného skla SMART glass dokonce můžete ovlivnit průhlednost skleněných příček. Ať už budete chtít přítmí pro vaše soukromí nebo například rychle a snadno vytvořit projekční plátno, stačí stisknout tlačítko. Díky technologii speciálních elektricky ovládaných fólií už nebudete potřebovat závěsy nebo žaluzie.

bydlinek

Novinka: Zrcadlové panely

Novinkou, kterou ocení všichni milovníci technologií a designu zároveň, jsou zrcadlové panely MIJA-GLASS Mirror. Ty za svým povrchem ukrývají ploché televizní nebo počítačové LCD obrazovky, případně LED diodové podsvícení. Běžně panel vypadá jako obyčejné zrcadlo, po zapnutí se však promění v televizi. Zrcadlové panely lze ozvláštnit rámy, jejichž vzhled dokáže výrobce přizpůsobit přesně vašim požadavkům. 

Obklad v kuchyni - snadná údržba a originální vzhled

Sklo se stále častěji objevuje také v kuchyni jako obklad stěny za kuchyňskou linkou. Skleněný obklad si oblíbíte pro jeho snadnou údržbu, kdy stačí povrch přetřít pouze vlhkým hadříkem. Díky bezespárovému provedení nemusíte řešit usazenou mastnotu. Stálý lesk dodá vaší kuchyni eleganci.
 
Že sklo dokáže interiér povýšit na umělecké dílo, dokazují interiérová řešení za použítí decor glass - dekorativního skla. Na sklo lze aplikovat grafický podklad, na jehož návrhu se můžete sami podílet. 

Sprchové kouty - relaxace bez omezení

I když sprchové boxy slibují relaxaci a uvolnění po vyčerpávajícím dni, nikdy s nimi nedosáhnete tak čistého vzhledu jako s celoskleněnými sprchovými zástěnami. Vedle vzhledu rovněž oceníte prostor. Sprchové kouty realizované celoskleněnou konstrukcí s kováním se totiž vyrábějí na míru, nemusíte být tedy omezeni sprchovým boxem. 

Celosklo do interiéru i exteriéru

Celoskleněné realizace naleznou bohaté uplatnění v interiéru i v exteriéru. Nesmíme zapomenout na celoskleněná zábradlí, schody, pochůzí podlahy, ale i šatní skříně a samozřejmě bytové doplňky, jako jsou jídlelní a konferenční stoly, zrcadla nebo dokonce designové radiátory. V exteriéru se celosklo používá na obklad fasád, zastřešení bazénů, zimních zahrad nebo lodžií a balkonů. 

Společnost MIJA-Therm se stane vaším partnerem a poradcem na cestě za realizací celoskleněných prvků jak v interiéru, tak v exteriéru.
24.06.2015 | Jana Vaňková

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Stavona, spol. s r.o.

    Stavona, společnost s ručením omezeným, vznikla roku 1991. Od počátku působí v oboru výroby oken, dveří, výloh, zimních zahrad, posuvných stěn a rolet, včetně příslušenství (parapety, sítě proti hmyzu, žaluzie apod.).

  • Yale

    Firma Yale vyrábí klíče, zámky a bezpečnostní systémy a dodává je milionům lidí do více než 125 zemí celého světa. Jako jedna z nejstarších mezinárodních značek patří Yale mezi nejznámější a nejrespektovanější jména mezi výrobci zámků. V její historii najdete zásadní novace pro celý průmysl. Představuje kvalitu, design, spolehlivost, důvěru a co je nejdůležitější – bezpečnost. Cílem společnosti Yale je dát zákazníkům pocit bezpečí, aby si mohli plně užívat života bez starostí a mít volnost výběru.

  • AGC Flat Glass Czech a.s., člen AGC Group

    Objevte širokou nabídku dekorativních skel pro moderní interiér. Společnost AGC Flat Glass Czech je největší výrobce plochého skla a jeho aplikací ve střední a východní Evropě - vyrábí funkční skla pro architekturu a skla pro interiér.

  • HON - okna, dveře

    Eurookna a vchodové dveře děláme už více než 93 let. S našimi okny budete přírodě nablízku. Tradici výroby nejen dřevěných oken a dveří, ale i jiných truhlářských výrobků založil v roce 1924 náš děda. Dnes vyrábíme dřevěná a dřevohliníková okna, vchodové dveře , posuvky a balkónové dveře, repliky historických oken na památkově chráněné stavby a další otvorové výplně na všechny druhy staveb, od moderních domů až po kostely.

  • HAAS + SOHN Rukov s.r.o.

    Vyrábíme a dodáváme krbová kamna, krbová kamna s výměníkem, krbové vložky, krbové vložky s výměníkem, krbové sestavy, peletová kamna a příslušenství jako krbové nářadí, kouřovody a další. Zajišťujeme záruční a pozáruční servis našich výrobků. Společnost HAAS+SOHN Rukov, s.r.o. vznikla v roce 1995 spojením bývalé tradiční rumburské firmy Rukov s rakouskou společností Reischl GmbH, čímž se stala součástí značky působící na trhu od roku 1854.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444