Elegantní vstup do interiéru

Zdvižně posuvné dveře HEBE SCHIEBE

Prosklené dveře v různých variantách jsou jedním z prvků, které s úspěchem hojně využívá současná architektura. Díky velkým proskleným plochám a posuvným dveřím lze dosáhnout zcela přirozeného propojení interiéru s exteriérem, které je velmi příjemné.

Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku
Obava z nedostatečné bezpečnosti takových dveří odpadá vzhledem k možnosti zasklení bezpečnostními skly. Stejně jako u oken jde o skla s nízkým součinitelem prostupu tepla (trojskla U= 0,7 - 0,5 W/m²K), tedy taková, která zaručují i velmi dobré tepelně-izolační vlastnosti.

Zdvižně posuvné dveře HEBE SCHIEBE (HS portál) si získávají stále větší oblibu mezi ostatními systémy posuvných dveří díky snadnému a komfortnímu ovládání a bezbariérovému prahu (hliníkový práh s plastovými díly přerušující tepelný most). Nevýhodu, kterou u tohoto typu dveří v minulosti byly nedostatečné tepelně-izolační vlastnosti, výrobce zcela odstranil zdokonalením systému utěsnění.
Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku
Ačkoli na první dojem působí velmi lehce a křehce, lze tyto dveře využít pro posuvná křídla velkých rozměrů s vyšší hmotností. Křídlo se posouvá ve vlastní kolejnici paralelně s rámem a neotevíravou částí, vozíky jsou elegantně skryty uvnitř posuvného křídla. Zdvižně posuvné dveře se vyrábí se v různých provedeních jako jednokřídlové a dvoukřídlové s více variantami směru otevírání křídel.

Dveře typu HEBE SCHIEBE má ve své nabídce společnost SLAVONA, která patří ke specialistům na výrobu výplní stavebních otvorů - především Euro oken, ale také vchodových a interiérových dveří z přírodních materiálů, které dodávají stavbám jedinečný charakter.
26.02.2008 | redakce Bydlení.cz

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444