Elegantní dřevěné okno, které se chrání samo

Okno bez rámu..? Připadá vám to možné? Na čem by pak to okno drželo a k čemu by to vlastně bylo dobré? Na tyto a řadu dalších otázek odpovídá dřevěné okno PROGRESSION, které svou novou koncepcí konstrukce překvapí v mnoha ohledech.  Přináší více světla i solárních zisků a prakticky žádné starosti s údržbou. To ale zdaleka není vše.

Ideální řešení pro moderní pasivní domy
Okny se do místnosti dostává světlo, proto je důležité, aby velikost prosklené plochy byla co největší.

Při srovnání tepelně-technických vlastností rámů a izolačních skel zjistíme, že je výhodnější zmenšit podíl rámu, vzhledem k jeho horším tepelně-izolačním vlastnostem a vyšší ceně. Naopak izolační trojskla dosahují poměrně nízký součinitel prostupu tepla Ug=0,5W/m2K za relativně nízkou cenu. Přitom hodnota Uf okenních rámů je přibližně dvojnásobná nebo i horší.

Proto je současný trend oken pro pasivní domy zúžení rámů a vsazení oken do tepelné izolace. Taková okna díky větší prosklené ploše maximálně využijí solární zisky, poskytnou dostatek světla a současně dosahují výborných tepelně-izolačních vlastností.


Bezúdržbová okna s dlouhou životností

Dalším důvodem pro minimalizaci okenního rámu je prodloužení životnosti okna. Okna PROGRESSION při správném zabudování nemají v exteriéru žádný viditelný rám. V praxi to tedy znamená, že okna nemají žádnou část, kterou bychom museli chránit proti povětrnostním vlivům. V ostění a nadpraží okna je pouze hrana, která je vyrobena z odolného  tepelně upraveného dřeva Thermowood.  Spodní část okna zajišťující odvod vody je chráněna kompozitní okapnicí.

Takto konstruované okno je velmi odolné proti nepřízni počasí. Jeho životnost je podobná jako u dřevohliníkových oken.

Minimalistický vzhled
Velmi časté jsou požadavky architektů na bezrámové zasklení s optikou čistého skla. Nová okna PROGRESSION těmto designovým trendům vyhovují. Při správném zabudování je zvenku viditelné pouze sklo – a to jak u fixních, tak i otvíravých oken.


Kování

Okna PROGRESSION jsou vždy osazena bezpečnostním kováním se skrytými závěsy. Díky neviditelným závěsům je zdokonalen i vzhled okna zevnitř.
 
Cena, která překvapí
Při tak velkém množství výhod by se zcela přirozeně dala očekávat vysoká cena oken, ale opak je pravdou. Cena odpovídá kvalitním dřevěným oknům se skrytým kováním při stejné ploše skla. Navíc získáváme dlouhou životnost jako u dřevohliníkových oken a parametry vyhovující pasivním domům, ověřené certifikátem Passive House Institutu.

Více informací najdete na www.slavona.cz

05.06.2014 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444