Ekologicky a úsporně s Green Generation

Společnost Whirlpool představuje novou generaci spotřebičů Green Generation, které jsou šetrné k životnímu prostředí i k nákladům na domácnost. Tyto hodnoty jsou podle průzkumu společnosti Whirlpool Europe při výběru nových pomocníků do domácnosti pro spotřebitele klíčové. Novou generací spotřebičů navazuje Whirlpool na koncept zelené ekologické kuchyně GreenKitchen, kterou představila v loňském roce.

Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku

Při průzkumu, který provedla společnost Whirlpool Europe, 62 % spotřebitelů prohlásilo, že je pro ně při nákupech důležité nejen získání toho nejlepšího za své peníze, ale i dopad výrobku na životní prostředí. A když dojde na nákup domácích spotřebičů, je spotřeba energie a vody na prvních místech žebříčku faktorů, které je třeba zohlednit. Spotřebitelé si stále více uvědomují, že pro dosažení dlouhodobých úspor i pro ochranu naší planety stojí za to investovat do „zelených“ výrobků.

Průzkum společnosti Whirlpool ukazuje, že moderní Evropané aktivně hledají způsoby a cesty, jak minimalizovat negativní dopady na životní prostředí.

Uvedené příklady:
90 % zhasíná světla, když je místnost prázdná
83 % používá úsporné žárovky
79 % třídí odpad
79 % využívá plný výkon praček
74 % spotřebuje méně vody tím, že se sprchuje a nekoupe se ve vaně
62 % se ujišťuje, že televize není jen v pohotovostní poloze, ale je úplně vypnutá

Nedávné studie prokázaly, že kdyby se všechny staré a neúčinné spotřebiče v zemích EU (spotřebiče staré 10 let a více) vyměnily, tak by se emise CO2 okamžitě snížily o cca 20 miliónů tun. To je dobrá zpráva pro 13 % ekologicky smýšlejících Evropanů, kteří hodlají nahradit své stávající spotřebiče za energeticky úsporné varianty, šetřící jak jejich vlastní kapsy, tak i celou naši planetu.

Green Generation

Whirlpool Green Generation je zcela nová řada inovativních spotřebičů, které díky technologii 6. smysl a šetrným energetickým třídám pomáhají snižovat spotřebu energie a vody v domácnostech a minimalizovat negativní dopady na životní prostředí. Pračky, myčky nádobí, chladničky a mrazničky Green Generation, které se brzy objeví v obchodech, stanoví, kolik je zapotřebí vody a energie pro dosažení co nejlepšího výsledku a pomohou tak ušetřit nemalé částky za vodu a energie ve srovnání s modely 10 let starými.

Zelené praní

S pračkou Green Generation se nemusíte cítit provinile, pokud perete kdykoliv se vám zachce, a to i přes to, že máte jen velmi málo špinavého prádla. Prostě navolte program, teplotu a technologie 6. smysl Whirlpool se přizpůsobí náplni vašeho prádla, ušetří až 50 % energie, vody a času, a přesto zaručí dosažení vynikajících výsledků.

Aquasteam 9700
Nová parní pračka Green Generation se 6. smyslem a designem Carisma vyniká nejen technologií, ale také odpovědností k životnímu prostředí. Technologie 6. smysl zajišťuje perfektní péči a čistotu prádla při úspoře až 50 % času, vody a energie. Pára při praní pronikne i do těch nejšpinavějších vláken a hravě si se skvrnami poradí i při nízkých teplotách. Program SuperEco zase zaručí úsporu až 40 % energie díky delší době praní při nízkých otáčkách a optimalizaci účinku pracího prášku. Za zmínku stojí také funkce Clean+, vícefázový prací cyklus, zaručující skvělé výsledky i při nízkých teplotách. Carisma design nabízí jemné, zaoblené linie, ovládací panel s ergonomickým otočným knoflíkem a dotykové ovládání. Spotřebič komunikuje prostřednictvím LCD displeje a umožňuje snadné nastavení a ovládání. Hravě si poradí i s 9 kg prádla. Doporučená maloobchodní cena je 23 990 Kč.

AWOE 8758
Pračka v energetické třídě A+ je vybavena 6. smyslem, který optimalizuje její chod a zajišťuje perfektní vyprání prádla při úspoře až 30 % energie, vody a času. Design Carisma se se svými měkkými elegantními liniemi stane nejen funkčním, ale také krásným doplňkem každé koupelny. Pračka si poradí s 8 kg prádla a díky vícefázovému pracímu cyklu Clean+ perfektně vypere i silně zašpiněné prádlo při nízkých teplotách. Doporučená maloobchodní cena je 20 990 Kč.


AWOE 7758
Sedmikilová pračka s designem Carisma mile překvapí nejen svým zpracováním, ale také svou inteligencí. Nabízí výhody technologie 6. smysl, který šetří čas, vodu i peníze. K ještě větší úspoře pak příspívá energetická třída spotřebiče A+. Pračka komunikuje prostřednictvím LCD displeje, má jednoduché ovládání a násepka je ošetřena antibakteriálním povrchem Microban, který zabraňuje šíření bakterií a plísní. Doporučená cena je 19 990 Kč.

Zelené mytí

Zapomeňte na čas strávený u kuchyňského dřezu při mytí nádobí. Myčka nádobí Green Generation umožňuje nastavit program mytí podle míry znečištění, díky čemuž se ušetří až 50 % energie, vody a času. Funkce Multizone umožní zvolit jen tu část košů, kterou chcete, ať již to jsou sklenky na šampaňské nebo zašpiněné hrnce a pánve, a technologie Whirlpool 6. smysl zaručí, že bude spotřebováno pouze tolik vody a energie, kolik je zapotřebí pro konkrétní druh nádobí.

ADP 6949 Eco
Vysoce účinná myčka využívá při mytí nádobí páru a je vysoce ekologická. Díky úsporné technologii 6. smysl a důmyslným řešením dosahuje vyšších úspor energie než dnešní třída A, avšak bez jakýchkoliv kompromisů co do čistoty, kvality sušení či úrovně hluku. Umožňuje ušetřit až 50 % vody, energie a času. Doporučená maloobchodní cena je 16 490 Kč.

ADP 6949C IX, WH
Designová novinka řady Carisma, která překvapí nejen svými elegantními liniemi, ale také vysokou účinností mytí a ekologickým chováním. To je dáno využitím funkce Power Clean, které umožňuje díky 32 vysokotlakým tryskám umístěným v dolním koši dokonalé umytí zašpiněných hrnců bez předmývání. Tím nejen šetří spotřebu vody, ale také zvyšuje kapacitu denní náplně v myčce až o 30 %. K dostání v bílém a nerezovém provedení. Doporučená maloobchodní cena je 17 990 Kč (bílá) a 19 990 Kč (nerez).

Zelené chlazení a mrazení

Chladničky a mrazničky Whirlpool Green Generation s technologií 6. smysl udržují trvale optimální teplotu a vlhkost a zaručují, že je množství spotřebované energie udržováno na minimu, kdežto dlouhodobě čerstvé a chutné jídlo na maximu. Energetická třída A++ umožňuje snížit spotřebu energie až o 30% ve srovnání se spotřebiči A+ a až o 45% ve srovnání s modely třídy A. Chladničky nabízejí funkci “Vacation mode”. Navolte tuto funkci u chladící sekce, pokud odjíždíte na dovolenou, a ušetříte až 25 % energie, přičemž mraznička bude normálně pracovat. Funkce “Poloviční náplň” nabízí další úsporu energie v případě, že je mraznička Green Generation zaplněna jen částečně.

WBC3735A++
Chladnička s objemem 371 l nabízí nejvyšší úroveň technologie 6. smysl a antibakteriální filtr, díky čemuž zůstanou potraviny mnohem déle čerstvé. Energetická třída A++ umožňuje snížit spotřebu energie až o 30% ve srovnání se spotřebiči A+ a až o 45% ve srovnání s modely třídy A. Nerezové i bílé provedení chladničky v designu Carisma jsou skvělým doplňkem kuchyně. Běžná cena na trhu je 15 990 Kč (bílá) a 16 990 Kč (nerez).

WBC3546 A+FCX

Elegantní kombinovaná chladnička s mrazničkou dole se pyšní hladkým designem Carisma, který sluší každé kuchyni. Funkce 6. smysl zase přináší způsob, jak šetřit životní prostředí. Senzor přizpůsobí činnost kompresoru tak, aby se teplota mohla vrátit na původní teplotu 10krát rychleji než u běžných chladniček. Chladnička nabízí také technologii Fresh Control, která udržuje jídlo v těch nejlepších podmínkách při optimální vlhkosti a prodlužuje tak jejich čerstvost. Díky systému No Frost zase nebudete muset mrazničku nikdy odmrazovat. Doporučená maloobchodní cena je 25 990 Kč.

WBC3546 A+NFX
Kombinovaná chladnička v energetické třídě A+ je vybavena technologií 6. smysl, ktará díky inteligentním senzorům udržuje potraviny v ideálních podmínkách a ty tak vydrží mnohem déle čerstvé. Díky technologii No Frost zapomenete, co znamená odmrazování. Linie designu Carisma dotváří elegantní LCD displej a zapuštěná madla. Doporučená cena nerezové chladničky je 24 990 Kč.

WV1843 A+NFX
Skříňová mraznička v energetické třídě A+ je vybavena technologií No Frost, která nejen šetří energie, ale také vás navždy zbaví zdlouhavého odmrazování. Technologie 6. smysl dohlédne na rychlé zmrazení potravin a zaručí uložení potravin v optimálních podmínkách. Vnitřní uspořádání mrazničky je díky speciálním zásuvkám přehledné a praktické. Doporučená maloobchodní cena je 20 990 Kč.

Tipy odborníků Whirlpool

 

Aby spotřebiče fungovaly ve vztahu k úsporám ještě efektivněji, odborníci ze společnosti Whirlpool radí dodržovt některé praktické zásady:

Tipy při praní
Zlepšete účinnost spotřebiče tříděním oděvů podle druhu tkaniny, barvy, váhy a míry znečištění.
Pravidelně čistěte filtr a zásobník pracího prášku, pomáhá to snižovat spotřebu.

Tipy při mytí nádobí
Nezvyšujte dávky mycího prostředku; vždycky upravte množství mycího prostředku podle množství nádobí, není to jen šetrné k životnímu prostředí, ale rovněž úsporné pro vlastní kapsu.
Používejte program Prewash a nepředmývejte nádobí v ruce. Program využívá pouze 4 litry vody.

Tipy pro chladničku
Méně často otevírejte dvířka a jen na krátkou dobu.
Nepřeplňujte chladničku a nevkládejte do ní horká jídla.
Sejměte z potravin obaly (platí například pro vejce, jogurty, ovoce, zeleninu), aby se nespotřebovávala energie na chlazení obalů.
Pokud nemáte systém No Frost, odmrazujte mrazničku každých 6/12 měsíců.

Tipy pro mrazničku

Čistěte zadní část mrazničky vysavačem každých 6 – 12 měsíců.
Ponechejte místo mezi mrazničkou a stěnou, aby bylo možné zaručit správnou ventilaci.

18.06.2009 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • MORA MORAVIA

    Česká značka MORA, výrobce domácích spotřebičů s tradicí od roku 1825, nabízí širokou a komplexní nabídku pomocníků do každé domácnosti a umožňuje tak bez problémů vybavit celou kuchyň v jednotném a moderním stylu.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444