Ekologické atraktivní bydlení v těsné blízkosti přírody

Nízkoenergetický bytový dům „Am Zwinger“ v historické části města Wels v Horním Rakousku

Moderní základ bydlení doplňuje výjimečná poloha v blízkosti welskému hradu a idylického nábřeží řeky Mühlbach. Pozoruhodná a ojedinělá je i architektura, sladěná s okolní malebnou přírodou.

Autoři projektu tohoto bytového domu ze společnosti DELTA Projektconsult kladli velký důraz na to, aby do architektonické podoby stavby zapojili co možná nejvíce okolní přírody – řeku, zelené plochy a historické staré město.

Promyšlená kompozice

Erik Štefanovič, jednatel společnosti Delta Projektconsult sám vidí tento projekt jako „ jednu z prvních vlaštovek reprezentující promyšlené řešení v oblasti bydlení, které nabízí svým obyvatelům skloubení uživatelského komfortu (díky snadné dostupnosti služeb) s přírodou a historií, která na vás dýchne kdykoliv se podíváte z okna či se posadíte s kávou na terasu“. 
 
Nový bytový komplex byl vystavěn v blízkosti historického městského opevnění „Am Zwinger“. Objekt se skládá ze dvou budov s celkovou obytnou plochou cca 2490 m2. Nabízí 22 exkluzivních bezbariérových bytů v osobním vlastnictví. Rozloha bytových jednotek se pohybuje mezi 60 a 160 m2. Obyvatelé mají k dispozici i podzemní garáž s 61 parkovacími místy.
 

 

Architektura v harmonii s okolím

I přes praktickou urbanistickou polohu v centru města nabízí obytný park novým majitelům mnoho přírody. Všechny byty mají balkony nebo terasy. Celý komplex je obklopen cca 400 m2 velkou společnou zahradou, čímž je atraktivní zejména pro mladé rodiny s dětmi.

„Schodiště, podloubí a terasy umožňují přístup k Mühlbachu, a řeka tak příjemně obohacuje širší obytný prostor,“ vysvětluje vedoucí projektu pan Dieter Greiner, jednatel společnosti Delta Projektconsult Wels. „Transparentně utvářené balkony umožňují pohled na stromy a zelené plochy.“ 

Přímé spojení se Starým Městem ve Welsu je obyvatelům k dispozici pomocí mostu přes Mühlbach.
Inteligentní řešení projektu nabízí svým novopečeným obyvatelům na jedné straně dostatek kontaktu s okolní přírodou a zároveň dostatek soukromí pro odpočinek a relax. Bezbariérový obytný komplex se dělí na dvě kompaktní tělesa vždy se třemi patry, která jsou na severní straně navzájem propojena podloubím.
 

 

Ekologické a energeticky úsporné

Tento projekt byl vystaven jako nízkoenergetický dům. Energetické ztráty na severovýchodní straně, kde je minimální sluneční svit, jsou sníženy malým počtem oken. Zatímco jihozápadní fasáda je opatřena velkými okenními plochami, které vpouštějí sluneční teplo. Další spotřeba energií na vytápění a ohřev teplé vody je kryta geotermální a solární energií. Pro obyvatele přináší tato technologie v porovnání s jinými projekty příjemné snížení provozních nákladů.
 

18 měsíců výstavby

Skupina DELTA vystupuje v tomto projektu v roli investora a také, díky svým zkušenostem v oblasti výstavby, v roli architekta, projektanta a stavebního dozoru. Bytový komplex vyrostl za 18 měsíců a celkové náklady činily cca 9 milionů eur.
 

Atraktivní bydlení ve zkratce

  • 22 bezbariérových bytových jednotek různorodé velikosti 60 – 160 m2
  • 4 penthouse byty – luxusní byty v podkroví
  • Rozsáhlé venkovní zelené plochy
  • Dětské hřiště
  • Inteligentní architektura od sklepa po střechu
  • Nízkoenergetická výstavba
  • Bydlení přímo u řeky v souladu s přírodou a historickou částí města
27.07.2016
  • DELTA Group ČR: Delta Projektconsult s.r.o.

    Se společností DELTA získáte partnera, který Vás bude osobně provázet celým stavebním projektem. DELTA tým má rozsáhlé know-how v oblasti architektury , projekce budov včetně BIM projektování, stavebního managementu – vedení realizace stavby, digitálních datových prostředí stavebních projektů a IT podpory. Díky tomu dokážeme do každého stavebního projektu vnést nové perspektivy a zároveň chráníme Vaši investici.  


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444