ELK-ARTE v brněnském stavebním centru

Procházka vzorovým domem

V polovině listopadu byl v areálu Národního stavebního centra EDEN 3000 slavnostně otevřen vzorový dům ELK-ARTE v designu PININFARINA. Jde v pořadí již o  třetí vzorovou stavbu , kterou se prezentuje společnost ELK a.s. na českém trhu.

ELK-Fertighaus AG vyrábí od roku 1979 dřevěné montované domy ve vlastním závodu ve Schremsu v Dolním Rakousku. V roce 1989 zde byla zahájena také výroba srubových domů. V posledních desetiletích se stal ELK díky neustálé expanzi rakouské firmy globálním hráčem. 


Skupina ELK disponuje v Evropě více než 180 vlastními vzorovými domy, které jsou umístěny ve frekventovaných centrech  vzorových domů nebo na vybraných samostatných místech. Vzorové domy jsou průběžně aktualizovány, jsou plně vybaveny a umožňují zájemcům prohlédnout si stavby v reálu. V každém vzorovém domě jsou zákazníkům k dispozici vyškolení prodejci, kteří jim podají požadované informace.


Od roku 2006 nabízí ELK a.s. montované dřevěné domy také na českém trhu. Již v prvním roce svého působení otevřela v České republice na dvou místech tři své vzorové domy. V Plané nad Lužnicí, kde ELK a.s. vyrábí montované domy a dřevěná a plastová okna a dveře, si mohou zájemci od června 2006 prohlédnout vzorový dům Comfort 124. Je to jeden z momentálně nejprodávanějších domů koncernu ELK, který zaujal i české rodiny. V září byl otevřen v Národním stavebním centru Eden 3000 v Brně vzorový dům  Country 151.  Tento atraktivní dům se sedlovou střechou je jedním ze série domů, které byly koncipovány exkluzivně pro český trh a je nabízen pouze v České republice.  Do série domů Country  patří 5 typů domů, a to čtyři dvoupodlažní domy s různými variantami střech a jeden přízemní bungalov.


 

ELK-ARTE - osobitost, variabilita, kvalita 


ELK-ARTE, dům, který si teď rovněž můžete prohlédnout v Národním stavebním centru EDEN 3000 v Brně, je návrhem známého italského designérského studia Pininfarina a je nejnovějším domem koncernu ELK. Ke zhlédnutí denně od 10 do 18 hodin. Sluší se připomenout, že patří do kategorie domů montovaných a jeho hrubá stavba zabrala montážníkům pouhé čtyři dny (samozřejmě bez základů). 


Vzorový dům ELK-ARTE je ve všech aspektech unikátní. Své návštěvníky nadchne nejen designem ve stylu Pininfarina, ale velkou variabilitou obytných modulů, prostorovou vzdušností, osobitým stylem i jedinečnou kvalitou. 


Již vstupní prostor vypovídá o osobitém stylu a mimořádné úrovni stavby. Je tvořen velkorysou kombinací dřeva a skla, čím navozuje atmosféru architektonické souhry transparence i uzavřenosti, která se prolíná architekturou celého domu. Po otevření vchodových dveří osloví dům ELK-ARTE svou prostornou halou, na kterou navazuje jak velké rodinné centrum, tak oba obytné moduly a šatna. 


Centrálním komunikačním místem v přízemí je šestiúhelníkové rodinné centrum, které je „provozně“ členěno na dvě různé zóny. Nejsou zde žádné stěny, ale plynulé přechody z prostoru  pro vaření ke kulatému jídelnímu stolu a pohodlné sedací soupravě.  Relaxace, vaření i  stravování tak probíhají nerušeně vedle sebe.

Jedinečný pocit z bydlení zaručuje otevřenost a plocha domu, a to zejména díky půdorysnému tvaru rodinného centra s jeho velkoryse prosklenými plochami.  Šestiúhelníkový prostor umožňuje díky svým panoramatickým oknům pozorovat měnící se hru světla, barev a slunce a navozuje tak od východu až po západ slunce ty nejrozmanitější nálady a příjemnou atmosféru. Rodinné centrum  otevírá každému neobyčejný úhel pohledu  jak dovnitř, tak ven.  Dokonce i při pohledu nahoru  nadchne nejenom působivý podhled stropu, ale i neobvyklá výška prostoru.

Pokud rodinné centrum nabízí otevřenost a volnost, přilehlé obytné moduly dávají prostor pro rodinnou intimitu. Ve vzorovém domě ELK-ARTE v Brně je v 50m2 velkém rodinném centru dispozičně navržena  kuchyň a oba dva přilehlé obytné moduly slouží k bydlení dětí a rodičů.
 
Celý obytný modul v přízemí vpravo je k dispozici rodičům. Ložnice nabízí velkorysý prostor pro postel, noční stolky a komodu. Pro oblečení je místo ve elegantní a prostorné šatně. Také koupelna je navržena velkoryse.  Je v ní kromě dvou-umyvadel, sprchového koutu a vany umístěna také sauna. Wellnes uvnitř „vlastních čtyř stěn“ není u domu ELK-ARTE žádným luxusem, ale samozřejmostí.

 

Druhý obytný modul je zcela k dispozici dětem. Dva stejně velké dětské pokoje jsou optimálně rozděleny a nabízí místo pro práci i zábavu. Vlastní koupelna dětí se sprchovým koutem, umyvadlem a WC jim přispívá k radostnému startu do nového dne. Tento obytný modul se nachází několik schodů nad halou, pod ním jsou navrženy  sklepní prostory, které u tohoto domu slouží jako kancelář prodejců s vlastním WC. U vzorového domu v Brně je pouze tento modul částečně podsklepen.

 

Dům svou rozmanitostí různých alternativních architektonických řešení umožňuje splnit nejrůznější přání jeho obyvatelů.  Je možno si vybrat dle potřeby rodinné centrum o velikosti od 40 m2 do 60 m2.  Kdo by nechtěl ve svém rodinném centru otevřenou kuchyni,  může ji mít v jiném odděleném modulu.  Alternativní obytné moduly jsou navrženy se dvěma i třemi dětskými pokoji. Je samozřejmě možné „přidat“ i další nadzemní podlaží.

 

Luxusní vnitřní vybavení perfektně dokresluje atmosféru domu. Zákazník si může, jak je tomu u domů ELK pravidlem, vybrat jak  podlahové krytiny, tak obklady a další interiérové prvky v mnoha různých materiálech a barvách.

 

Více informací naleznete na www.elk.cz.

 

Národní stavební centrum EDEN 3000 na brněnském výstavišti je přístupné po celý rok. Pokud však jeho návštěvu nestihnete v nejbližší době, je ideální spojit ji s blížícími se Stavebními veletrhy Brno 2007,  jejichž dějištěm bude brněnský veletržní areál ve dnech 17. - 21. 4. 2007.

22.01.2007 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • XELLA CZ | YTONG

    Výrobce inovativního a ekologického stavebního materiálu, který v Česku patří mezi zavedené značky. Pod značkou YTONG vyrábí společnost Xella CZ pórobetonové tvárnice (obvodové stěny, příčky, překlady, obezdívky atd.), jež jsou vhodné pro stavbu rodinných domů a bytů, nebo jejich rekonstrukce.

  • ROCKWOOL, a.s.

    ROCKWOOL, a.s. patří do Skupiny ROCKWOOL – předního světového výrobce kamenné minerální vlny – dodavatele výrobků a systémových řešení, které vedou k zvýšení energetické účinnosti, požární odolnosti a zlepšení akustiky stavebních objektů. Kamenná vlna je přírodním materiálem, je recyklovatelná a šetrná k přírodě

  • Wienerberger

    Skupina  Wienerberger je součástí nadnárodního koncernu Wienerberger Ziegelindustrie AG, který představuje největšího světového výrobce cihel a současně lídra v produkci pálené střešní krytiny v Evropě . Skupina působí ve více než 26 zemích světa. V roce 2019 společnost Wienerberger oslavila 200 let výročí od svého založení.

  • IZOLTECH s.r.o. - technické izolace a zateplení budov

    Prodej, konzultace a realizace v oborech stavebních izolací a zateplení budov (fasádní zateplovací systémy, izolace staveb a rozvodů topení, sanity a klimatizací)

  • Architektonická kancelář Křivka s.r.o.

    Architektonická kancelář Křivka nabízí kompletní služby v oblasti architektonických a projekčních prací. Kancelář byla založena v roce 1990 Ing. arch. Lubomírem Křivkou.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444