Ingredience koláčové těsto 250 g mouky (150 g celozrnné hladké mouky a 100 g špaldové) špetka soli postrouhaná citrónová kůra (z polovičky citrónu) 125 g másla 1 vejce 2 polévkové lžíce cukru (třtinový) Koláčová náplň: 1 menší dýně Hokkaidó / potřebujeme 1 hrnek dýňové dřeně 2 vejce 5 lžic medu (část lze nahradit javorovým sirupem) 2 polévkové lžíce zakysané smetany šťáva z půlky citrónu špetka skořice hrst rozdrcených ořechů (mandle + lískové oříšky) |
Příprava K přípravě koláčového těsta velmi doporučuji použít celozrnnou mouku. Těsto bude chutnat úplně jinak. Mouku můžete namíchat. Z části použít celozrnnou a z části špaldovou, jako já. Přidejte k mouce ostatní suroviny a na vále zpracujte těsto, které nechte uležet v lednici. Uvařte dýni, slijte vodu a ponorným mixérem rozmixujte v pyré. Přidejte ostatní ingredience a vytvořte náplň. Vyváleným těstem vyložte vymazanou koláčovou formu. Prsty vytvarujte okraje. Dno těsta lehce několikrát propíchejte vidličkou, vysypte na něj nahrubo rozdrcené ořechy a zalijte veškerou dýňovou náplní. |
Nejlepší podzimní recept
Vaříme z dýní, hrušek, jablek a připravujeme zvěřinu
Pošlete nám Vaše oblíbené podzimní recepty a vyhrajte pánev TEFAL ENJOY s nepřilnavým povrchem.
Vaříme z dýní, hrušek, jablek a připravujeme zvěřinu
Pošlete nám Vaše oblíbené podzimní recepty a vyhrajte pánev TEFAL ENJOY s nepřilnavým povrchem.
Chcete zkusit jiný recept z dýně hokaido? Udělejte si výbornou polévku:
Polévka z dýně hokaidó s kokosovým mlékem