Ingredience 200 g pohankové mouky 200 g polohrubé mouky 180 g třtinového cukru 500 g dýně Hokaido 100 g másla 3 vejce 1 balíček vanilkového cukru 1 balíček prášku do pečiva 2 lžíce kakaa 1 lžička mleté skořice rybízový džem na zdobení čokoládová poleva na zdobení kokos strouhaný |
Příprava Dýni oloupeme, odstraníme semínka a nastrouháme na hrubém struhadle. Prosátou mouku smícháme s práškem do pečiva, cukrem a vanilkovým cukrem. Přidáme mastrouhanou dýni, rozpuštěné máslo, vejce a vše důkladně promícháme. Polovinu těsta nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a rozetřeme do stran. Do zbylé poloviny těsta přidáme kakao a skořici, promícháme a nalijeme na světlé těsto. Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 25 minut. Po upečení potřeme džemem, čokoládovou polevou, posypeme strouhaným kokosem a nakrájíme na řezy. |