Dýně hokaidó pečená s mletým masem

Dýně hokaidó našla v našich kuchyních rychle oblibu díky příjemné chuti, ale taky díky tomu, že její slupka je i po poměrně krátké teplené úpravě tak jemná, že dýni není třeba loupat. Možná jste už zkoušeli hokaido upečenou na plechu jen s oblíbeným kořením. Pan Jaroslav nám do podzimní soutěže o pánvičku značky Tefal poslal recept, který ocení i jedlíci masa.

Ingredience
1 menší dýně hokaidó
150 g mletého masa
lžíce strouhaného parmezánu
1 cibule
1 stroužek česneku
1 vrchovatá lžíce sekaných bylinek (petrželka nebo i kopr aj.)
1 lžíce rajčatového protlaku
2 lžíce vody
1/2 lžičky drceného římského kmínu
pepř podle chuti
sůl
lžíce olivového oleje na potření
Příprava
Dýni omyjeme, rozkrojíme na dvě poloviny, dužinu vydlabeme a vnitřek dýně i okraje potřeme olejem. Umleté maso promícháme s jemně nakrájenou cibulí, utřeným česnekem, sýrem, vodou, protlakem a kořením a půlky dýně touto směsí naplníme. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut. Podávat můžeme bez přílohy.
bydlinek
Nejlepší podzimní recept
Vaříme z dýní, hrušek, jablek a připravujeme zvěřinu

Pošlete nám Vaše oblíbené podzimní recepty a vyhrajte pánev TEFAL ENJOY s nepřilnavým povrchem.

Soutěž trvá od 8. října do 22. listopadu 2013.

Více o soutěži a soutěžní formulář naleznete ZDE

Chcete zkusit jiný recept z dýně hokaido? Udělejte si výbornou polévku:
Polévka z dýně hokaidó s kokosovým mlékem

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444