Ingredience 1 menší dýně hokaidó 150 g mletého masa lžíce strouhaného parmezánu 1 cibule 1 stroužek česneku 1 vrchovatá lžíce sekaných bylinek (petrželka nebo i kopr aj.) 1 lžíce rajčatového protlaku 2 lžíce vody 1/2 lžičky drceného římského kmínu pepř podle chuti sůl lžíce olivového oleje na potření |
Příprava Dýni omyjeme, rozkrojíme na dvě poloviny, dužinu vydlabeme a vnitřek dýně i okraje potřeme olejem. Umleté maso promícháme s jemně nakrájenou cibulí, utřeným česnekem, sýrem, vodou, protlakem a kořením a půlky dýně touto směsí naplníme. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut. Podávat můžeme bez přílohy. |
Nejlepší podzimní recept
Vaříme z dýní, hrušek, jablek a připravujeme zvěřinu
Pošlete nám Vaše oblíbené podzimní recepty a vyhrajte pánev TEFAL ENJOY s nepřilnavým povrchem.
Vaříme z dýní, hrušek, jablek a připravujeme zvěřinu
Pošlete nám Vaše oblíbené podzimní recepty a vyhrajte pánev TEFAL ENJOY s nepřilnavým povrchem.
Chcete zkusit jiný recept z dýně hokaido? Udělejte si výbornou polévku:
Polévka z dýně hokaidó s kokosovým mlékem