Dveřní výplň dodá vchodovým dveřím tvář

Pokud máte namířeno k prodejci vchodových dveří, budete vybírat mezi profilem a dveřní výplní, která určuje vzhled celých dveří. Málokdo ví, že dveřní výplň je samostatný výrobek. Výrobci a prodejci plastových a hliníkových dveří kupují dveřní výplně a usazují je do svých rámů, čímž teprve vznikají kompletní dveře. Tradičním a nejstarším výrobcem výplní v České republice je firma VP trend s.r.o.

Výběr výplně – zaměřeno na materiál a cenu

Na českém trhu se pohybuje několik tuzemských i zahraničních výrobců dveřních výplní. Nabídku téměř všech výrobců lze však rozdělit na tři skupiny, které jsou seřazeny sestupně podle ceny.
 

1. Dveřní výplně z hliníku 

Nedražší jsou výplně z hliníku (AL), kdy výplň tvoří jádro spolu se dvěma hliníkovými deskami. Výhodou těchto výplní od firmy VP trend je možnost provedení prakticky v jakékoliv barvě ze vzorníku RAL i libovolném dřevodekoru. Největší nevýhodou zůstává poměrně vysoká cena hliníku, která tak posunuje výplně z tohoto materiálu do nejdražší cenové kategorie. Nicméně ani hliník není zázračný materiál a například jeho použití v oblastech s agresivním ovzduším, jako jsou průmyslové aglomerace, se jeho použití příliš nedoporučuje.
 

2. Dveřní výplně z plastu

Do druhé skupiny patří výplně z plastu, neboli ABS. Jsou všeobecně nejprodávanější a považovány za ideální výrobek co se týče poměru mezi cenou a kvalitou. Jejich základní vlastností je, že se dají tepelně tvářet a na výplni tak vznikají ozdobné reliéfy, které jsou stále velice oblíbené. Výhodou těchto výplní od firmy VP trend je zejména možnost montovat je i v provedení s dřevodekorovým povrchem na všechny světové strany bez omezení, což většina konkurenčních firem nedoporučuje. Příčinou není materiál sám o sobě, ale technologicky náročnější zpracování výrobku, které je ne každý výrobce schopen zvládnout. 
 

3. Dveřní výplně z HPL

Třetí skupinu, nejlevnější a nejjednodušší na výrobu a technologii, tvoří výplně z materiálu HPL, neboli vysokotlakého laminátu. Kdo někdy sjížděl řeku v kánoi, ví přesně, o jakém materiálu tu je řeč. Firma VP trend nabízí výplně i v tomto provedení. Důvodem je především cena, která je řádově o tisíce korun nižší než u kvalitnějších plastových (ABS) výplní. Výplně vyrobené z materiálu HPL jsou extrémně pevné, ale potýkají se s větší lámavostí a křehnutím při nízkých teplotách. Toto křehnutí může vést až k prasknutí i při slabším úderu například sněhovou koulí. Další nevýhodou je, že výplně HPL se nedají tepelně tvarovat, takže je možné je dodat jen v hladkém provedení bez ozdobného reliéfu. 

Záruka kvality i spokojenosti

Konečný výběr dveřní výplně a tím celého vzhledu vchodových dveří záleží nakonec vždy jen na vás. Firma VP trend nabízí jak luxusní hliníkové, tak kvalitní plastové výplně (ABS), ale i nejlevnější laminátové (HPL). Firma VP trend vyrábí dveřní výplně již od roku 1998, a tak věří, že ať už si vyberete jakýkoliv výrobek, budete s ním vždy spokojeni.
07.10.2015 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444