Dveře v dekoru dřeva: oblíbená klasika, která neomrzí

Dveře v dekoru jilm bílý v kombinaci s bílými lesklými plochami, foto SEPOS spol. s r.o.

Dveře v dekoru jilm bílý v kombinaci s bílými lesklými plochami, foto SEPOS spol. s r.o.

Přemýšlíte o tom, v jakém dekoru vybrat dveře, aby byly „in“ i za několik let? Skvělou volbou je nová generace strukturovaných povrchů CPL SYNCHRO, která vyniká nadčasovým, ale přitom nápadným designem. Je důkazem toho, že nadčasový design nemusí být nezajímavý nebo dokonce nudný.

Elegantní trojrozměrná kresba dřeva

Dveře v dekorech CPL SYNCHRO na první pohled upoutají 3D strukturou. Synchronizovaná trojrozměrná struktura imituje strukturu masivního dřeva jemným rýhováním. V kombinaci s nepravidelnou kresbou dřevních vláken a zemitými odstíny propůjčuje dveřím autentický vzhledDveře vypadají přirozeně a díky laminátu tloušťky 0,7 mm jsou navíc vysoce mechanicky odolné. Samozřejmostí je stálost barev a snadná údržba, která je běžná i u ostatních laminovaných dveří.

Věrohodný vzhled a příznivější cena

Vybírat můžete ze dvou dekorů, světlý jilm bílý a tmavý dub kubánský. Synchronizovaná struktura jilmu bílého zdůrazňuje průběh velkého fládru dekoru. Navíc svým jemným rýhováním je výrazně specifická i na dotek. Dub kubánský se vyznačuje výraznou kresbou dřeva. Hluboký pór věrně imituje povrch surového materiálu a vytváří přirozený vzhled.

U těchto dekorů obzvlášť doporučujeme přesvědčit se o kráse a kvalitě na vlastní oči - například ve vzorkových prodejnách firmy SEPOS vám ukážou, jak věrně dokáže umělý materiál napodobit strukturu dřeva. A navíc za cenu, která je v porovnání s masivními dveřmi daleko příjemnější. 

Pár tipů, abyste bydleli stylově

Nemusíte být bytovým designérem, a přesto váš interiér může být trendy. Stačí pár tipů, co s čím kombinovat a naopak, čeho se vyvarovat. Dřevodekory jsou v módě, ale pozor si dejte na mix dekorů, barev a materiálů.

 
Model AXIS SKLO v dekoru
dub kubánský s obložkovou zárubní,
foto SEPOS spol. s r.o.
 
 

1. Dřevo a barvy

Pokud máte interiér vybavený dřevěným nábytkem nebo imitací dřeva a jiný dekor dřeva na podlaze, snažte se jednomu dekoru dřeva přizpůsobit dveře. V případě, že to není možné, zvolte barevný dekor nebo bílý nátěr. Kombinací dřevodekoru a barevných či bílých ploch krásu dřeva zdůrazníte a budete „in“.
 

2. Kombinace materiálů

Dekor dřeva se velmi dobře snáší se sklem i kovem a lesklými plochami, které strukturu dřeva odlehčují. 
 

3. Tmavé zemité odstíny

Bytoví designéři se nebojí sáhnout ani po tmavších úpravách dřev, například po šedé či tmavě hnědé. Nezůstávejte pozadu ani vy a nebojte se zvolit dub kubánský s výraznou kresbou dřeva.
 

4. Dokonalou tečkou je zárubeň ve stejném dekoru

Při výběru dveří nezapomeňte také na zárubně ve stejném dekoru. V případě, že rekonstruujete a chcete se vyhnout nepořádku při bourání původních kovových zárubní, zvolte systém OKZ (neboli obklad kovové zárubně). Varianta se záklopovou obložkou 60 mm je k dostání ve stejné škále dekorů jako obložková zárubeň. 
06.10.2015 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444