Dubové podlahy Kährs Småland v odstínech švédské přírody

Småland: Dub Vista

Småland: Dub Vista

Obklopujete se rádi věcmi, které vám připomínají přírodu? Pak vás jistě nadchne dřevěná podlaha, jejíž design je inspirován bohatou historií a bujnou přírodou Švédska. Podlahy, na kterých můžete obdivovat rustikální strukturu a spektrum odstínů, představil švédský výrobce dřevěných podlah Kährs.

Podlaha získala název Småland (v překladu ze švédštiny „malé země“). Tímto se v 12. století označovalo území bájných lesů rozdělených do menších celků v čele s třinácti náčelníky. Navíc Småland, rozsáhle zalesněná oblast, je už od roku 1857 domovem samotné společnosti Kährs.

Kährs Småland  - podlahy, ve kterých se odrážejí tajemné hory a třpytící se jezera

Designéři dřevěné podlahy Småland se nechali inspirovat nejen švédskou historií, ale také přírodou. Proto můžeme v kresbě podlah pozorovat divokou krásu tohoto kraje s tajemnými horami a třpytícími se jezery. Představujeme 12 rustikálních 1lamelových dubových dekorů.

Do jednotlivých dekorů se promítá podmanivá surovost a barvitost krajiny Småland. Kolekce zahrnuje světlé i tmavé odstíny, spektrum sahá od studených tónů bílé mlhy a mrazu přes teplejší zlatavé odstíny medu a jantaru až po tmavost hnědého uhlí a tabáku. Každé prkno je individuálně ošetřeno, aby vynikla krásná kompozice suků, struktury a prasklin. Na rozdíl od předchozích rustikálních kolekcí je zde unikátního povrchu dosaženo roboticky, což garantuje vysokou přesnost a kvalitu. Výsledkem je dynamický povrch, který mění vzhled v závislosti na osvětlení i úhlu pohledu.

Kährs Småland  v detailu

1lamelové dílce o rozměru 2420x187x15 mm mají 3,5mm nášlapnou vrstvu z dubu, středovou část z borovicového dřeva a spodní protitah z jehličnatých dřevin. Podlahové dílce jsou z výroby vybaveny společností Kährs patentovaným, vysoce přesným a v tahu pevným zámkovým spojem Woodloc 5S. Povrch mají mořený, kartáčovaný, ošetřený přírodním olejem. U poloviny dekorů výrobce použil techniku Riverstone, opracováním prostoru kolem suků do hloubky dojde k jejich zvýraznění a zplastičtění povrchu. Tyto dekory mají i zkosené hrany. Zbývajících šest dekorů svým vzhledem připomíná ručně opracovávanou výraznou kolekci Kährs Da Capo. Pokládka je možná i na podlahový topný systém.

Tuto kolekci Kährs na českém trhu exkluzivně nabízí společnost Kratochvíl parket profi. Prodejní cena dekorů z kolekce Kährs Småland se pohybuje od 2 100,- Kč za m2 bez DPH.

Pro více informací navštivte www.kpp.cz.
24.08.2015 | PR - redakce BYDLENÍ.CZ

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444