Dřevostavby se systémy Rigips

Společnost Rigips rozšiřuje svoje portfolio produktů v oblasti suché výstavby a uvádí na trh novou systémovou konstrukci „nosný stěnový panel Rigidur“ pro montované dřevostavby. Nosný panel je možné využít pro konstrukci vnitřních příček i pro vnější obvodové stěny objektu. Nosný stěnový panel Rigidur je deskový prvek tvořený dřevěným rámem, s výplní z minerální izolace a opláštěním ze sádrovláknitých desek.

Řada konstrukčních sestav byla vyzkoušena z hlediska zvukové a tepelné izolace. Zkouškami byla prokázána i vysoká účinnost sádrovláknitých desek Rigidur při řešení požadavků na požární odolnost dosahující až 60 minut. V rámci nadnárodní korporace využívá Rigips dlouholetých znalostí a zkušeností v oblasti montovaných dřevostaveb z celého světa, především z USA a Kanady.


U sendvičových dřevostaveb montovaných na stavbě se stěnový panel Rigidur sestavuje přímo na místě tak, že se skeletová konstrukce z dřevěných trámků vyplní tepelnou a akustickou izolací a poté opláští stavebními sádrovláknitými deskami Rigidur.


Při kompletaci dřevostavby z velkoplošných dílců se přímo ve výrobním závodě zhotoví jednotlivé stavební dílce, tvořící zpravidla celou stěnu. Jedná se o konstrukci složenou z dřevěných hoblovaných hranolů, sádrovláknité desky Rigidur a minerální izolace Orsil.

Společnost Rigips nabízí nyní ucelený stavební systém pro dřevostavby, včetně fasádních desek z pěnového polystyrenu, speciálních izolačních drenážních a soklových desek pro zateplení spodní stavby, systémů ze sádrokartonových desek pro vestavby podkroví, řešení podhledů, sádrových omítek a malířských stěrek Rimano pro finální úpravu povrchů, tepelných izolací na bázi minerálních vláken.

Rigips, s.r.o. je členem koncernu Saint-Gobain, který jakožto světový výrobce a distributor zpracovává surovinu (sklo, keramiku, plasty, litinu atd.) na moderní produkty každodenního života a vyvíjí materiály budoucnosti.

Počátky společnosti Saint-Gobain spadají do Francie 17. století, půldruhého století nato překračuje Saint-Gobain hranice Francie. Dnes již působí ve více než 50 zemích světa, ve kterých sdružuje 1.200 společností a zaměstnává více než 200.000 lidí 70ti národností. Saint-Gobain, evropský a světový lídr ve všech svých obchodních odvětvích, patří do první stovky světových průmyslových korporací.

01.08.2006 | tz - Rigips

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444