Dřevostavby a moderní bydlení

Novinky z BYDLENI.CZ - 9.2.2010

Téma|Soutěž|Poradna|Kniha

 

Dobrý den,
měsíc únor patří na portálu BYDLENI.CZ dřevostavbám. Dozvíte se nejen o moderním bydlení v těchto typech staveb, ale i o jejich historii. Zaměřili jsem se také na mýty, které jsou s domy ze dřeva spojeny. Rádi bychom vás rovněž pozvali na veletrh Dřevostavby, který se koná souběžně s veletrhem Nový byt a dům od 25.2. do 28.2.2010 na výstavišti v Praze - Letňanech. Na našem portálu máte možnost vyhrát vstupenky na tento veletrh zdarma.

Příjemné čtení!

 

TÉMA MĚSÍCE ÚNORA: MODERNÍ BYDLENÍ V DŘEVOSTAVBÁCH

 

Přes sto let slouží k bydlení tato dřevostavba v Glarenských AlpáchMontované dřevostavby - historie, současnost a očekávání
Historie dřevostaveb sahá do vzdálené minulosti. Abychom se ale nevraceli až před náš letopočet, začněme tentokrát přibližně 15. stoletím. Již v roce 1494 postavil světoznámý malíř Leonardo Da Vinci „Casa mutabile“. Tento dům byl plně předpřipraven a smontován na břehu řeky Tiber. Do dnešních dob se ale bohužel nedochoval.

Celý článek na BYDLENI.CZ

 

BYDLENI.CZ PŘEDSTAVUJE

 

PROZI PROJEKTKvalitní projekt je základem kvalitního bydlení
Je lepší cihlový dům nebo montovaná dřevostavba? Na trhu je k dispozici bohatý výběr moderních technologií. Každá z variant tak může mít své výhody, pokud stavebník předem dobře zváží své představy o výsledku, obrátí se na odborníky a při realizi respektuje správné postupy. Poradí vám odborníci z firmy PROZI PROJEKT.

Celý článek na BYDLENI.CZ

 

MS HAUS - dům ZafiraProč jednoznačné ANO dřevostavbám

Sektor dřevostaveb je na vzestupu, přesto však v porovnání se zahraničím tvoří velmi malé procento na našem stavebním trhu. V Severní Americe je dřevo převažující stavební materiál pro běžné rodinné domy stavěné často systémem letmé staveništní montáže „two by four“. Domy společnosti MS-Haus

Celý článek na BYDLENI.CZ

 

ZVEME VÁS NA VELETRH NOVÝ BYT A DŮM

 

Veletrh Nový byt a důmVyhrajte vstupenky na veletrhy o stavění a bydlení
Začínáte s blížícím se jarem pomýšlet na nové vybavení bytu, na rekonstrukci domu, chcete si pořídit bazén nebo se dokonce chystáte stavět nový dům? Navštivte ve dnech 25. - 28.2. 2010 v PVA Letňany komplex veletržních akcí, který nabídne ucelený pohled na problematiku moderního bydlení.

Soutěžte na portálu BYDLENI.CZ

 

PORADNA

 

Sníh na střešeSníh na střeše?

Přečtěte si, co poradil odborník společnosti Lindab Marek Dítě čtenáři, který se bál, že mu sníh na střeše pokřiví okapy.

Více se dozvíte v poradně portálu BYDLENI.CZ

 

 

PŘEDSTAVUJEME ZAJÍMAVÉ KNIHY ZE SVĚTA BYDLENÍ

 

Stavíme dům ze dřevaStavíme dům ze dřeva

Kniha Martina Růžičky podrobně popisuje stavbu v systému Two by Four, který je s úspěchem dlouhodobě používán pro dřevostavby v zahraničí i u nás a díky své jednoduchosti a variabilitě představuje vhodné řešení pro rodinné domy i větší stavby, navíc je ideálním systémem pro nízkoenergetická řešení staveb. Kniha ukazuje základní zásady a postup stavby, prostor je věnován také příkladům realizace.

Více o knize s možností objednání

 

Bydlínek

 

Redakční skřítek Bydlínek i celá redakce BYDLENI.CZ Vám přejí hezký den.

Tento zpravodaj je zasílán registrovaným čtenářům a zákazníkům portálu BYDLENI.CZ.

09.02.2010

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444