Dřevostavby Atrium – maximální servis ještě před podpisem smlouvy

Rozhovor s Jitkou Novotnou ze společnosti Atrium

Společnost ATRIUM vyrábí a staví montované rodinné domy na bázi dřeva. Domy realizuje po celé České republice za jednotné ceny. Firma zaznamenala velký úspěch v prestižní anketě o Dům roku, kdy jako jediná firma dokázala získat tři roky po sobě jednu z cen. Společnost Atrium funguje na trhu již 17 let.

Jaký typ dřevostavby stavíte? Dá se hovořit o zdravém a ekologickém bydlení?

Stavíme nízkoenergetické i pasivní domy, které přizpůsobíme potřebám zákazníka. Veškeré použité materiály jsou recyklovatelné, z přírodních zdrojů. Nejsou použité žádné škodlivé látky – v tomto smyslu lze jistě o zdravém a ekologickém bydlení hovořit. Novinkou v naší nabídce je difuzně otevřená konstrukce, otevřenost stěny pro prostup par stěnou. Zákazník si může vše ověřit na vlastní oči. Zveme každého zákazníka do naší výrobní haly k posouzení použitých materiálů a způsobu výroby domu.

Atrium - Minor 128Kolik máte typových domů? Můžete zaslat tištěný katalog i s cenami typových domů?

Máme 40 typových domů, které se dají individuálně upravovat bez příplatku. Zaměřujeme se rovněž na individuální výstavbu. Katalog lze na e-mailovou žádost zájemci samozřejmě zaslat i s cenami typových domů.

Pomůžete zákazníkovi s vytvořením individuálního návrhu?

Nejčastějším individuálním návrhem domu je upravený typový dům, kdy vytvoření návrhu je zcela zdarma. Nebo máme vlastního architekta, takže není problém. U domů do 200 m2 je cena do 20 000,- Kč za návrh, u větších domů max. 40 000,- Kč.

Atrium - Bella 120Stavíte po celé České republice? Pokud ano, kolik zaplatí zákazník za dopravu?

Stavíme po celé republice a za dopravu neplatí klient nic. Navíc náš stavbyvedoucí může dopředu navštívit pozemek a zkonzultovat dostupnost techniky a další technické detaily. To vše ještě před podpisem smlouvy – nabízíme maximální servis ještě před podpisem smlouvy prostřednictvím sítě našich regionálních poradců.

Jakou dáváte záruku na stavbu?

30 let na konstrukci domu a 3 roky na vybavení.

Děláte i základovou desku nebo tu si musí klient zajistit sám?

Ano, děláme i základovou desku. Jak jsem již říkala, snažíme se dát zákazníkům maximální servis. V ceně domu jsou zahrnuty služby All Inclusive.

Kolik máte referenčních staveb? Je možné některou Vaši referenční stavbu před podpisem smlouvy navštívit?

Atrium - atyp 177Máme 2 vzorové domy – v Praze a v Brně. Ale jinak je možná prohlídka referenčního domu, který regionální poradce vybere z již postavených domů tak, aby tento dům byl stejného typu a co nejblíže bydlišti potenciálního zákazníka.

Pomůžete zákazníkovi s využitím programu Zelená úsporám?

Ve standardu nabízíme nízkoenergetické domy a na požádání můžeme postavit i domy pasivní. A právě v případě pasivních domů pomůžeme zákazníkovi využít výhod programu Zelená úsporám – jsme registrovaným dodavatelem tohoto dotačního programu.

Na závěr bych se ráda zeptala, jaké dáváte zákazníkovi záruky kvality?

Jsme v Asociaci dodavatelů montovaných staveb (ADMD), což je pro zákazníky transparetním znakem záruky kvality. V této asociaci může být jen firma splňující náročné hygienické a zdravotní normy. Máme veškeré důležité certifikáty a atesty na konstrukci domů a použitých materiálů.


Více informací o společnosti Atrium naleznete na www.atrium.cz.

15.03.2010

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • ROCKWOOL, a.s.

    ROCKWOOL, a.s. patří do Skupiny ROCKWOOL – předního světového výrobce kamenné minerální vlny – dodavatele výrobků a systémových řešení, které vedou k zvýšení energetické účinnosti, požární odolnosti a zlepšení akustiky stavebních objektů. Kamenná vlna je přírodním materiálem, je recyklovatelná a šetrná k přírodě


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444