Dřevo nebo dlažba? Dřevěná dlažba!

Dlažba se pro svoje výhody a dobré vlastnosti stává stále oblíbenější. Není již typická pouze pro kuchyni, koupelnu, toaletu nebo předsíň, ale pomalu se stěhuje i do dalších místností našich domovů, tak jak je to běžné v zahraničí. Přispívá k tomu jistě fakt, že výrobci dlažeb jsou stále tvořivější a nabízejí dlažby ve stále lepším designu, s neobvyklými a donedávna pro dlažbu neznámými povrchy.

Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku
Může se tak stát, že narazíme na krásnou dřevěnou podlahu a teprve až na „vlastní kůži“ zjistíme, že se jedná o dlažbu, která se svým povrchem, strukturou a barvou tváří jako dřevo.

M.B.KERAMIKA nám v oblasti tohoto typu dlažby doporučuje sérii Legni. Kalibrované rozměry 11x90cm, 15x 90 cm nebo 22,5x90 cm umožňují nepřeberné množství kombinací a různorodých pokládek. I barvy béžová, hnědá, tmavě hnědá, černá, šedá a bílá se snaží o co nejvěrohodnější vzhled. Povaha materiálu je umocněna tím, že ani jednotlivé kusy v jednom balení si nejsou zcela podobné. Liší se typickým přírodním žilkováním i barevným odstínem, tím docílíte opravdu výjimečného rustikálního vzezření své podlahy. Vždyť přece dřevo je jedinečné a ani v přírodě nenajdete dva stejné kusy..
A proč si tedy vybrat raději dlažbu než klasické dřevo, když je samo o sobě tak krásné a originální? Protože keramika má oproti dřevu několik výhod. Nepochybně je to snadnější údržba, odolnost proti otěru, stálý vzhled a barevnost, nenasákavost, nehořlavost a samozřejmě vynikající vodivost tepla, při dnes poměrně častém používání podlahového vytápění. Jedním z hlavních hledisek při výběru, bude jistě i cena. Keramika je levnější než dřevo. I proto je dnes dlažba velmi hojně používána.

Více informací k této sérii, ale i inspiraci pro výběr dalších dlažeb, nejen v designu dřeva, naleznete na www.mbkeramika.cz
29.03.2010 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444