Jak vypadá dřevo na tisíc způsobů...

Stromy podle znamení zvěrokruhu

Stromy podle znamení zvěrokruhu

Ohlédnutí za veletrhem Dřevostavby

Snad největší návštěvnosti z řady veletrhů, které proběhly od 25.2. do 28.2.2010 na výstavišti PVA Letňany v Praze, se těšil veletrh Dřevostavby. Pro ty, kteří se rozhodují pro dřevostavbu, byl tento veletrh jistě důležitou výstavou. Na jednom místě bylo možné získat maximum možných informací.

Dřevěné nádobíZe zajímavých firem, které se veletrhu zúčastnily, lze uvést např. společnost Atrium. Rozhovor s představiteli této společnosti naleznete v následujících dnech na stránkách portálu BYDLENI.CZ.


Společnost ELK a.s. představila na veletrhu kolekci pasivních domů. Na své dva typové domy Top All Inclusive 128 a Top All Inclusive 154 poskytují dokonce garanci nejlepší ceny. Pokud do jednoho měsíce od podpisu smlouvy naleznete rovnocenný montovaný dům za výhodnější cenu, můžete od smlouvy zdarma odstoupit . Ceny za uvedené pasivní domy na klíč se pohybují od 3 400 000,- Kč. Oba pasivní domy Top All Inclusive potřebují díky vylepšené technice pasivního domu a vysoké tepelné izolaci minimální energii na topení. Také designu a komfortu bydlení nezůstávají žádná přání nesplněna.


Roubenka RenoPokud preferujete „klasickou“ roubenku, zaujala by vás na veletrhu expozice stavební společnosti RENO s.r.o. Konstrukční systémy této splečnosti jsou certifikovány Výzkumným a vývojovým ústavem dřevařským. Firma pracuje v systému jakosti ISO 9001. Na provedené dílo poskytuje společnost záruční dobu pět let.


Na veletrhu nechyběla ani nabídka úsporného vytápění. Například společnost Termo Komfort s.r.o. představila vysoce efektivní tepelné čerpadlo vzduch-voda Dimplex LA 9TU. Svým mimořádně vysokým topným faktorem s nízkými náklady na instalaci a neuvěřitelně tichým chodem patří mezi zájímavou novinku této společnosti.

 

Doprovodnou aktivitou veletrhu byl také tzv. Salón dřevostaveb – nesoutěžní přehlídka architektonicky zajímavých dřevostaveb, do které se mohou přihlásit architekti s již realizovanými stavbami. Vedle výstavy je druhým hlavním pilířem Salonu publikace s příznačným názvem Ročenka dřevostaveb. Ročenka výstavu rekapituluje a je tak uceleným průvodcem po zajímavých dřevostavbách realizovaných v uplynulém roce v České republice.


Po premiéře na veletrhu se Salon dřevostaveb v průběhu roku 2010 představuje v dalších městech České republiky.

Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku

M. Patřičný - Kniha a knihovna

Kalendář Salonu v roce 2010:


• červen: Liberec (Výstava na TUL, Fakulta architektury)
• září: Ostrava (Výstava v Centru nové architektury)
• říjen: Praha (Nadace pro rozvoj architektury a stavitelství – ABF)
• 4. – 6. listopadu: Olomouc (Olomoucké dny architektury a stavebnictví
• prosinec: Benešov (Muzeum umění a designu)


Poslední březnový víkend 27. - 28. 3. máte rovněž možnost navštívit zbrusu nové dřevostavby v okolí Prahy, které pro Vás budou při příležitosti 3. ročníku Dřevěných dnů otevřených dveří na dva dny zpřístupněny.

02.03.2010

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444