Dřevěný nábytek nestárne

Dřevo jako jeden z nejstarších přírodních produktů, který lidé využívají pro své bydlení, neztrácí svůj význam ani dnes, kdy máme k dispozici řadu zajímavých moderních materiálů. Důvodem jsou právě tak jeho přirozené užitné vlastnosti, k nimž patří opracovatelnost, tvrdost a pružnost, jako jeho nenapodobitelná krása, kterou mu propůjčila příroda a kterou se člověk různými způsoby zpracování naučil podtrhnout.

Nenahraditelným a vždy znovu a znovu objevovaným materiálem pro výrobu nábytku zůstává dřevěný masiv. Využití moderních technologií při jeho zpracování a vhodná povrchová úprava dodávají nábytku vyrobenému z tohoto plného dřeva mimořádnou odolnost proti poškození. K mnoha dalším přednostem kromě prakticky neomezené životnosti patří snadná údržba a vhodnost pro alergiky.

Masivní nábytek z přírodního tvrdého dřeva dodá každému bydlení styl i komfort, představuje kvalitní a dlouhodobé řešení, do něhož se vyplatí investovat. Pokud patříte k příznivcům stylového nábytku ze dřeva a hledáte vhodného výrobce, bude vás jistě zajímat nabídka firmy STYLOVÝ NÁBYTEK ASTO a.s., která zahrnuje na 140 druhů solitérů z bukového masivu a ekologicky čistých dýhovaných plátů. Dokonalé povrchové úpravy je docíleno lakováním polyuretanovými laky. Jde o nábytek vhodný k vybavení reprezentačních místností, kanceláří, penzionů, rodinných domů i bytů.

Základním odstínem je světle hnědá a světle třešňová. Zákazník si však může vybrat z mnoha odstínů hnědé, třešňové, od bílé po černou, mahagon nebo i podle vlastního vzorku. Firma zasílá zájemcům na požádání zdarma prospekt s cenami a rozměry, zdarma připravuje návrhy do konkrétního interiéru, popřípadě zhotoví atypický nábytek na míru.

Kvalita vyžaduje svůj čas

Od okamžiku přesné objednávky do chvíle, kdy se nový nábytek vyrobený v dílnách firmy ASTO stane součástí vašeho domova, uběhnou dva až tři měsíce. Je to doba nutná k nejen k vyhotovení konkrétního kusu, ale také k takové přípravě surového materiálu, aby nábytek, který z něj bude vyroben, měl požadovanou kvalitu.

Bukové desky, ze kterých je nábytek vyráběn, se po rozřezání na katrech 5 let suší ve venkovních prostorách. Tuto dobu lze zkrátit dosušením v sušárnách. Počítačový program eliminuje tvorbu čelních trhlin dřeva vhodnou kombinací ohřívání, prohřívání, kondice a ochlazování dřeva, odvětráváním a volbou proudění vzduchu v sušárně. Počítačem je v sušárně kontrolována také relativní vlhkost vzduchu. Přitápění a chlazení napodobují přírodní změny teplot. Teprve z takto ošetřeného dřeva je možno začít vyrábět nábytek, který nezatíží své uživatele starostmi s údržbou a potěší je svou krásou.

Výrobní závod i prodejna firmy ASTO se nachází v Lanšperku u Ústí nad Orlicí, novou prodejnu, kde si můžete nábytek v rozsáhlé expozici prohlédnout, ale také objednat, najdete v Praze 9. Obchodní dům ASTO zde sídlí v Chlumecké ulici, nedaleko stanice metra Rajská zahrada.
03.05.2010 | redakce Bydlení.cz
  • Výrobce Stylového nábytku ASTO

    Nabízí přes 150 druhů solitérů z masivu buku. Nábytek je vhodný pro vstupní haly, kanceláře, pracovny, jídelny, obývací pokoje, ložnice a další místnosti.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444