Dřevěné dveře nejsou drahé

Dřevěné dveře jsou nestárnoucí klasika. Najdete je v „retro“ interiérech i v moderním bydlení. I přes počáteční nedůvěru vám dokážeme, že dřevěné dveře nemusí být až tak drahé, jak si myslíte.

Dřevěné dveře jako klenot každého interiéru

Víte, že by dřevěné dveře domov doladily k absolutní dokonalosti, ale bojíte se větší investice? Dveře z dřevěného masivu se vám zdají drahé? Možná v momentě koupě skutečně jsou. Brzy však zjistíte, že se počáteční vklad rychle vrátí. Celodřevěné dveře vynikají nespornými kvalitami, o kterých nelze pochybovat. Hned si spočítáme, že dveře z dřevěného masivu ve skutečnosti ani drahé nejsou.
 

Dřevěné dveře vydrží věky a stárnou do krásy 

Počáteční investice se vyplatí zejména díky dlouhé životnosti, kterou dřevo nabízí. Celodřevěné dveře vydrží věky. Najdete je i na hradech a zámcích, kde již nějaký ten rok dobře slouží. V takovém časovém horizontu se původní investice jeví jako nicotná částka. Pokud už doma máte nějaký poctivý kus dřevěného nábytku, sami víte, že se s ním hned tak něco nestane. Dřevo zkrátka drží. Životnost dveří je podpořena i tím, že jejich povrch lze v průběhu let obnovovat. Pokud se tedy ukáže pár oděrek nebo škrábanců, stačí přebrousit a znovu ošetřit. Možná si však drobné mechanické narušení oblíbíte. Vždyť dřevo stárne do krásy. 
 

Interiérové dveře z dřevěného masivu jsou vždy originál

Tím se pomalu dostáváme k další přednosti celodřevěných dveří – jejich přírodní kráse. Dřevěné dveře jsou vždy originál. Na celém světě se vám nepodaří najít dva identické kusy. A je jen na vás, zda necháte přirozenou kresbu dřeva vyniknout naplno a naopak ji třeba ještě povrchovou úpravou podtrhnete, nebo se rozhodnete ji posunout do ústraní a dveře nalakovat tak, aby byl přírodní ráz potlačen.

Dřevěný dekor nemusí zdobit pouze rustikálně laděné interiéry. Naopak. V současné době se stále častěji prosazuje i v moderním interiérovém designu. Dřevo vídáme nejen v obývacích pokojích, ložnicích a dalších místnostech, ale překvapivě i v koupelně. Není tedy důvod, proč i v moderně zařízeném bydlení nedat prostor masivnímu dřevu. Punc jedinečnosti dodají ještě posuvné dveře do pouzdra
 

Je pro vás zdraví tím nejcennějším? Dřevěné dveře patří do zdravého interiéru 

Když byla v úvodu řeč o ceně a o tom, že jsou dřevěné dveře drahé, často se říkává, že nejcennější je vždy zdraví, které koupit penězi nelze. Dveře z masivu představují to nejzdravější řešení. Zatímco z jiných dveří se mohou uvolňovat škodlivé látky, z dřevěných dveří ne. Jsou tak ideální do domácnosti, kterou obývají alergici nebo malé děti.

 

Dřevěné dveře tepelně izolují a brání šíření hluku

Pokud máte doma malé děti, oceníte dveře z dřevěného masivu i z jiného důvodu. Dřevěné dveře tlumí hluk, což se může mnohdy hodit, pokud vaše děti holdují hlasitým hrám ve svém pokojíčku. Celodřevěné dveře netlumí jen hluk, působí rovněž jako tepelný izolant.

Dveře z dřevěného masivu nelze téměř ničím nahradit. Vynikají vlastnostmi, kterými žádný jiný materiál nedisponuje. I proto se investice do dřevěných dveří skutečně vyplatí a věřte, že jí nikdy nebudete litovat!.   
 

Tip: 

Kvalitní dřevěné dveře potřebují také kvalitní kování na dveře. Na dřevěných celomasivních dveří doporučujeme rustikální kliky, které vkusně doplní přírodní materiál.
03.06.2016 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Yale

    Firma Yale vyrábí klíče, zámky a bezpečnostní systémy a dodává je milionům lidí do více než 125 zemí celého světa. Jako jedna z nejstarších mezinárodních značek patří Yale mezi nejznámější a nejrespektovanější jména mezi výrobci zámků. V její historii najdete zásadní novace pro celý průmysl. Představuje kvalitu, design, spolehlivost, důvěru a co je nejdůležitější – bezpečnost. Cílem společnosti Yale je dát zákazníkům pocit bezpečí, aby si mohli plně užívat života bez starostí a mít volnost výběru.

  • HON - okna, dveře

    Eurookna a vchodové dveře děláme už více než 93 let. S našimi okny budete přírodě nablízku. Tradici výroby nejen dřevěných oken a dveří, ale i jiných truhlářských výrobků založil v roce 1924 náš děda. Dnes vyrábíme dřevěná a dřevohliníková okna, vchodové dveře , posuvky a balkónové dveře, repliky historických oken na památkově chráněné stavby a další otvorové výplně na všechny druhy staveb, od moderních domů až po kostely.

  • HAAS + SOHN Rukov s.r.o.

    Vyrábíme a dodáváme krbová kamna, krbová kamna s výměníkem, krbové vložky, krbové vložky s výměníkem, krbové sestavy, peletová kamna a příslušenství jako krbové nářadí, kouřovody a další. Zajišťujeme záruční a pozáruční servis našich výrobků. Společnost HAAS+SOHN Rukov, s.r.o. vznikla v roce 1995 spojením bývalé tradiční rumburské firmy Rukov s rakouskou společností Reischl GmbH, čímž se stala součástí značky působící na trhu od roku 1854.

  • Stavona, spol. s r.o.

    Stavona, společnost s ručením omezeným, vznikla roku 1991. Od počátku působí v oboru výroby oken, dveří, výloh, zimních zahrad, posuvných stěn a rolet, včetně příslušenství (parapety, sítě proti hmyzu, žaluzie apod.).


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444