Dopřejte svému domovu design na míru

Určité prvky interiéru můžete vyměnit kdykoliv a snadno. Některé však s vámi stráví dvacet i více let, proto by měly být nadčasové a do celkového konceptu bydlení dobře zapadat. Důležitost důkladného výběru platí i u dveří a vestavěných skříní.

Nejde pouze o design, ale také o výrobu, použité materiály a možnost konfigurování designu, vlastností i doplňků. Velká část sortimentu, která je na českém trhu u prodejců běžně dostupná, je vyráběná sériově a strojově, a málokdy si pak můžete říci, co přesně chcete. Dveře zhotovené na zakázku a vyrobené v Česku přesně podle vašich přání už dávno nejsou výsadou, která stojí jmění. „Samozřejmostí je zpracování dveří na míru na základě zaměření u zákazníka, který si může vybrat provedení, model, dekor, typ a druh zasklení, rámečků, pantů, kování i zámků. Dveře lze také doplnit o vlastnosti jako je protihluková úprava, protipožární či bezpečnostní provedení nebo kouřotěsnost," říká Jana Růžková ze společnosti CAG, která patří na českém trhu ke špičce již více než 15 let. Jako jedni z mála vyrábí dveřní rámy z masivního dřeva, dveře i zárubně lakují do všech barev, které vás jen napadnou, a navíc pracují se zdravotně nezávadnými materiály.


Každé dveře mají i se zárubní plochu asi 5 m2. V bytě nebo v domě pak už jde o docela zásadní plochu, která může ovlivnit jeho vnitřní prostředí,“ říká Jana Růžková a dodává: „Je důležité, aby použité materiály byly maximálně kvalitní a dobře zpracované, i proto si vybíráme výhradně prověřené dodavatele z ČR nebo zemí EU“. Důležitým prvkem je obsah formaldehydu, který je u dveří od výrobce CAG až pětinásobně nižší, než pro tento druh výrobku povoluje evropská norma. Důvodem jsou dveřní rámy vyráběné z masivního dřeva, lepidla a jejich množství, jež splňují přísné normy i deskový materiál od dodavatelů, vyrábějících technologií odpovídající nízké emisní třídě. Dalším zásadním parametrem je používání vodou ředitelných barev pro základní lakování. Barvy od českého výrobce mají certifikace, splňující nejpřísnější hygienické normy a jsou zcela nezávadné i do dětských pokojů.
Když si přejete více světla
Jestliže jste si oblíbili prosklené plochy nebo potřebujete do tmavé chodby dostat více světla, ale bojíte se, že se něco přihodí, nezoufejte. Jak radí odborníci z CAG, není nic jednoduššího, než použít do výplně dveří bezpečnostní sklo a to podle potřeby buď kalené, nebo lepené. Kalené je vhodné pro dveře se sklem v rámu, protože při jeho rozbití vzniknou jen malé střípky bez ostrých hran. Lepené sklo je složeno ze dvou skleněných desek, mezi nimiž je bezpečnostní fólie (používá se například u výloh). Ta při nárazu sklo „podrží“, takže nedojde k jeho vysypání.

Interiér sehraný do detailu
Kromě dveří je dalším důležitým stálým vybavením také vestavěný nábytek na míru. Ať už jde o šatny, skříně, botníky nebo další nábytek, je skvělé, když kromě funkčnosti a efektivního využití prostoru také ladí s dalšími interiérovými prvky. „Proto našim zákazníkům vycházíme vstříc a rozšiřujeme výrobu také o tyto výrobky. Nabízíme je ve stejných dekorech jako dveře, takže pak celý domov může mít příjemný propojovací prvek a působí celistvěji," vysvětluje Jana Růžková z CAG. 
Ke kvalitním produktům ještě něco navíc
V dnešní době není výběr a následný nákup jakéhokoli výrobku nebo služby pouze o sortimentu a nabízených produktech. Konkurenční výrobky jsou si často velmi podobné, a tak rozhoduje nejen cena a zboží, ale také „něco navíc". Stále častěji si zákazníci vybírají podle toho, jaké služby, servis a následnou péči jim kdo nabízí. „Proto k našim produktům nabízíme komplexní systém nadstandardních služeb EasyDoor, které zákazníkům usnadní výběr, ušetří čas i peníze, a navíc jim zajistí garance a záruku na každý zakoupený výrobek," doplňuje Jana Růžková.

CAG navíc nyní spustilo webový konfigurátor dveří, kde si kromě modelu dveří a dekoru zvolíte typ prosklení nebo speciální vlastnost. Hned tak zjistíte, jak vaše vysněné dveře budou vypadat. Konfigurátor je součástí nového webu, který uživatelům přináší přehlednější prezentaci všech výrobků, služeb i benefitů. Ověřit jeho funkčnost si můžete sami na www.dverecag.cz.
23.09.2014 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444