Domácí uzení

Léto si mnozí neumí představit bez grilování. Zima je zase obdobím uzení! Pokud jste si oblíbili specifickou vůni čerstvě vyuzeného masa a chtěli byste šrůtkou uzeného pohostit své známé, pořiďte si domácí udírnu.

Uzení je jedním z nejstarších způsobů konzervace masa, klobás a dalších masných výrobků. Dnes už touto metodou maso, ryby nebo sýry pouze dochucujeme, aby pokrm získal typickou nezaměnitelnou chuť. Vedle dodržování teploty a volby vhodného dřeva vyžaduje uzení především dostatek času a trpělivosti. Takové uzení se také může stát vhodným doplňujícím programem vaší oslavy. Jen musíte počítat s tím, že vůně připravovaného jídla může přilákat další hosty.
Jaké dřevo?
Do udírny používáme zásadně suché a pokud možno kvalitní dřevo. Platí pravidlo, že čím je dřevo tvrdší, tím lepší. K uzení se hodí především bukové, habrové a olšové dřevo. Stejně oblíbené jsou však i ovocné dřeviny jako například švestka, třešeň nebo meruňka. Podle znalců prý toto dřevo dodá uzenému zvláštní aroma. Do udírny nepoužíváme smrk nebo borovici, a to pro jejich výraznou vůni pryskyřice.

Udírny
Jestliže jste zručný kutil, samozřejme si můžete postavit vlastní udírnu. Ne všichni však vynikají stavebními dovednostmi, a proto není od věci porozhlédnout se po již hotových udírnách
Výhody udíren Smoky Fun

  • odolnost
Udírna je robustní, vyrobená ze silného 6mm železného plátu. Patří k velice odolným udírnám také proto, že je natřena žáruvzdornými hmotami, které vydrží i velice vysoké teploty.

  • údržba 
Udírny Smoky Fun se snadno čistí, v podstatě na svou údržbu nekladou žádné nároky.

  • univerzálnost 
Obrovskou výhodou udíren Smoky Fun je jejich univerzálnost. Můžete v nich použít přímou i nepřímou metodu grilování, teplou i studenou metodu uzení a také můžete topit jak briketami, tak dřevem nebo dřevěným uhlím.

  • bezpečnost 
Během uzení v udírnách Smoky Fun se nemusíte obávat nebezpečného odkapávajícího tuku z pokrmů, protože ten je odváděn do nádobky, která je umístěna z boku grilu. Tuk tak nestéká do prostoru ohniště.
 
  • transport
Pevná konstrukce udíren Smoky Fun snese transport a jakékoliv hrubé zacházení bez potíží.
 
  • snadná obsluha
Jestliže nepatříte k profesionálům, nezoufejte. Udírny Smoky Fun jsou je jednoduché a jejich obsluhu zvládne i naprostý začátečník .
Více informací na internetových stránkách: www.smokyfun.com
18.12.2014 | PR - redakce BYDLENÍ.CZ
  • Vladeko spol. s.r.o.

    Vyrábíme zahradní nábytek, zahradní domky, chaty, ale i zastřešené zahradní pergoly, dřevěné masivní a dětská hřiště – veškeré výrobky ze dřeva pro dům i zahradu. Provádíme i montáže všech našich výrobků.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444